17:00 - 8:00
همه روزه
02166223116
02166223169
تهران- ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ

بلاگ

اسپرینکلر (Fire Sprinkler)

اسپرینکلر (Fire Sprinkler) | تفاوت اسپرینکلر پاسخ سریع و پاسخ استاندارد

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

اسپرینکلر (Fire Sprinkler) ، یکی از اجزاء سیستم اطفاء حریق اتوماتیک شبکه بارنده خودکار و یا همان اسپرینکلر می باشد. شبکه های لوله ای که در سقف ساختمان قرار می گیرند و به آبپاش و یا افشانک نیز معروف هستند. اسپرینکلر (آبپاش) دارای حباب شیشه ای شامل مایع حساس به حرارت است. درون حباب شیشه ای با گلیسیرین مایع پر شده است.

 

سیستم اسپرینکلر به طور مداوم دارای فشار لازم می باشد، در صورتی که دما از یک میزان مشخص بالاتر رود (دمای عملکرد اسپرینکلر متفاوت است) حجم مایع درون حباب زیاد شده و شیشه اسپرینکلر تشخیص حریق داده و می شکند. در نتیجه باعث آزاد شدن مسیر جریان آب می شود. کنترل و جلوگیری از گسترش آتش سوزی در مراحل اولیه پیشگیری حریق تا رسیدن نیروهای آتش نشانی وظیفه اسپرینکلر اطفای حریق می باشد.

 

ساختار اسپرینکلرها:

ساختار اسپرینکلرها با توجه به نوع و کارایی آنها تعیین می شود. در حالت کلی اسپرینکلرها ساختار پیچیده ای ندارند. ساختار اسپرینکلر باید به گونه ای باشد که در زمان حریق به بهترین نحو بتوانند عملیات اطفاء و پاشش آب را انجام دهند. نصب اسپرینکلرها دارای دستورالعمل هایی می باشد که توسط انجمن حفاظت از آتش تعیین شده و باید عملی گردد.

 

اجزای اسپرینکلر:

اسپرینکلر از 4 جزء تشکیل می شود.

1-    قاب (Frame): به بدنه اسپرینکلر که سایر اجزاء بر روی آن قرار می گیرند گفته می شود.

2-    اتصال حرارتی (Thermal-linkage): برای تشخیص حریق و کنترل جریان آب از این وسیله استفاده می شود. معمولاً از دو نوع اتصال زودگذر و حباب شیشه ای تشکیل می گردد.

3-    درپوش (Cap): این وسیله بین سنسور حرارتی و اوریفیس قرار گرفته و مانع نشتی و خروج آب می شود. با از بین رفتن سنسور حرارتی، فشار آب سبب جدا شدن درپوش و خروج آب می گردد.
اوریفیس: روزنه ای که بر روی اسپرینکلر قرار گرفته و بر روی مقدار آب خارج شده از اسپرینکلر تأثیرگذار می باشد.

4-    منحرف کننده جریان- دفلکتور (Deflector): مهمترین عامل تفاوت در اسپرینکلرها، تفاوت در دفلکتورها می باشد. با جداشدن درپوش و خروج آب از اسپرینکلر، جریان آب با صفحه ی منحرف کننده برخورد کرده و ذرات آب به قطعات کوچکتری تبدیل و حرارت بیشتری را جذب و شعاع پوشش بیشتری بدست می آورند.

 

 اجزای اسپرینکلر

 

مهمترین تفاوت اسپرینکلرها:

1-    درجه حرارتی
2-    اندازه و ابعاد آنها
3-    جهت گیری نصب آنها
4-    حساسیت حرارتی
5-    خصوصیات توزیع آب
6-    خدمات آنها برای اطفای آتش

 

تفاوت اسپرینکلر پاسخ سریع (Quick respance fire sprinklers) و پاسخ استاندارد (Standard respance):

تفاوت فیزیکی این دو اسپرینکلر در اندازه حباب شیشه ای آنهاست. اسپرینکلر پاسخ استاندارد دارای حباب شیشه ای 5 میلیمتری و اسپرینکلر پاسخ سریع دارای حباب شیشه ای 3 میلیمتری است. کوچک بودن حباب شیشه ای سبب حساس بودن آن به حرارت و دما می شود. بنابراین حباب شیشه ای کوچکتر زودتر نسبت به حرارت حساسیت نشان داده و میترکد. اسپرینکلر پاسخ سریع دارای سرعت عمل بیشتر و توزیع آب بهتر در زمان اطفای حریق می باشد. علت واکنش سریع آنها کم بودن حجم مایع منبسط شونده است. زمان پاسخگویی اسپرینکلر پاسخ سریع و پاسخ استاندارد به ترتیب 1.30 و 2.30 دقیقه است. بنابراین در مکان هایی که امکان تخلیه سریع در آنها وجود ندارد، مانند: بیمارستان ها و خوابگاه ها از اسپرینکلر پاسخ سریع استفاده می شود.

استفاده از اسپرینکلر پاسخ سریع، تولید گازهای سمی و حرارت ناشی از آتش سوزی را به حداقل میرساند و استفاده از این نوع اسپرینکلر می تواند در بسیاری از موارد باعث کاهش ناحیه طراحی، کاهش حجم مخزن ذخیره و آبدهی پمپ و کاهش هزینه اجرای سیستم شود.

نکته: در صورتی که در پروژه ای زون حریق توسط طراح کاهش یابد، با توجه به استاندارد NFPA می توان اسپرینکلر واکنش سریع را جایگزین اسپرینکلر پاسخ استاندارد نمود.

 

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص اسپرینکلرها به مطلب مربوط به سیستم اطفاء حریق اتوماتیک آبی (اسپرینکلر) مراجعه نمایید.

شرکت گرمایش برودت پارس با سابقه ای طولانی در زمینه اخذ تاییدیه آتش نشانی ، مشاوره آتش نشانی ، طراحی و اجرای سیستم های اعلام و اطفاء حریق و طراحی سیستم تهویه و اگزاست فن آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص طراحی سیستم اسپرینکلر و کلیه سیستم های اعلام و اطفاء حریق و یا قیمت اسپرینکلر اطفای حریق با کارشناسان ما در ارتباط باشید. منتظر نظرات و پیشنهادات سازنده شما عزیزان هستیم.

 

خدایی
سلام. برای هر اتاق چه تعداد اسپرینکلر نیاز است؟
گرمایش برودت پارس
سلام، برای یک اتاق با اندازه متوسط 1 اسپرینکلر (شبکه بارنده) کافی است. در صورتیکه اتاق بزرگتر باشد 2 اسپرینکلر کافی است.
بیگلو
چه ساختمان هایی به شبکه بارنده اسپرینکلر نیاز دارند؟
گرمایش برودت پارس
ساختمان هایی به شبکه بارنده اسپرینکلر نیاز دارند که در دستورالعمل ایمنی و آتش نشانی آنها اجرای شبکه ی بارنده اسپرینکلر قید شده باشد.
شریفی
با سلام و عرض ادب
ببخشید یه سوال داشتم خدمتتون
چه عاملی باعث تفاوت در اسپرینکلرها میشه؟

گرمایش برودت پارس
سلام و سپاس از شما دوست عزیز
تفاوت در طراحی سنسور حرارتی و دفلکتورها باعث تفاوت در اسپرینکلرها میگردد.

شریفی
ببخشید یه سوال دیگه
فاصله اسپرینکلرها از هم باید چقدر باشه؟

گرمایش برودت پارس
مینیمم فاصله اسپرینکلرها از هم 2.80 متر و ماکسیمم 4 متر می باشد. فاصله اسپرینکلرها از دیواره ی فضا مینیمم 1 متر و ماکسیمم 2.20 متر می باشد.
سینا معدودی
با سلام اسپرینکلر هایی که رنگ های متفاوت دارند از لحاظ کارایی باهم فرق دارند؟ اگر دارند این تفاوت در چیست؟

گرمایش برودت پارس
سلام، حباب اسپرینکلرها در رنگهای گوناگونی ساخته می شوند، هر کدام از این رنگها نشان دهنده ی رنج دمایی خاص برای عملکرد اسپرینکلر است. با توجه به محیطی که اسپرینکلر در آنجا قرار می گیرد، رنگ حباب متفاوت است.
سینا معدودی
امکانش هست دمای عملکرد اسپرینکلرها را نیز بیان کنید؟
گرمایش برودت پارس
دمای عملکرد اسپرینکلرها با توجه به رنگ حباب اسپرینکلرها به شرح زیر می باشد:
رنگ نارنجی: 57 درجه سانتی گراد
رنگ قرمز: 68 درجه سانتی گراد
رنگ زرد: 79 درجه سانتی گراد
رنگ سبز: 93 درجه سانتی گراد
رنگ آبی: 141 درجه سانتی گراد
رنگ بنفش: 182 درجه سانتی گراد

1000 کاراکتر باقیمانده است


Firefighting-logo.png

ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ، پ 106، طبقه 4، واحد 10.
02166223169 :ﺷﻤﺎره ﺗﻤﺎس 
09194782491
02166223116
:ﺷﻤﺎره ﻓﮑﺲ
ایمیل : gbparsco@gmail.com

برای مشاوره آنلاین در واتساپ کلیک کنید ویا با شماره های ما تماس بگیرید

چت در واتساپ
Close and go back to page

Search