بلاگ

سازمان آتش نشانی | معرفی شغل آتش نشان
- گرمایش برودت پارس
- بلاگ
سازمان آتش نشانی ، یک سازمان دولتی و یا خصوصی که زیر نظر شهرداری کار می کند. سازمان آتش نشانی وظیفه مقابله با آتش، کنترل حریق و سوانح را برعهده دارد. هدف از تشکیل سازمان آتش نشانی و اطفاء حریق در تمامی کشورها، حفاظت از جان و مال هموطنان عزیز می باشد.
معرفی شغل آتش نشان
شخصی که دارای انواع مهارتهای اطفاء حریق و عملیات امداد و نجات باشد، آتش نشان نامیده می شود. در حرفه آتش نشانی، آتشنشان ها در بحرانی ترین شرایط با به خطر انداختن جان خود ایثارگرانه به افراد کمک می کنند و در بیشتر موارد برای نجات جان افراد، جان خود را به خطر می اندازند. منظور از اطفاء حریق خاموش کردن انواع آتش و منظور از عملیات امداد و نجات، نجات افراد محبوس در چاه، آسانسور، زیر آوار مانده و ... می باشد. شغل آتش نشانی جزء مشاغل پر استرس است. لازمه آتش نشان شدن سن 25-18 سال، قد حداقل 170 سانتی متر، دارا بودن شرایط جسمانی خوب، حس انسان دوستی، استقامت و توانایی بدنی بالا، سلامت روانی، شجاعت، اعتماد به نفس بالا، توانایی عکس العمل به موقع و سریع، حفظ آرامش و خونسردی، مهارت گزارش نویسی از حوادث و اتفاقات، خود انضباطی، دقت و ... جزئی از مهارت و دانش مورد نیاز آتش نشانان است. کار کردن در شرایط مختلف آب و هوایی، روبرویی با خطرات انفجار وسایل نقلیه، سقوط از ساختمان، آماده باش بودن دائم، قرار گرفتن در محیط های مرطوب و ... بخشی از ویژگی های شغل آتشنشانی می باشد. ساعت کاری آتش نشان ها 24 ساعت کار و 48 ساعت استراحت است.

رشته های تحصیلی آتش نشانی
افراد علاقه مند به شغل آتش نشانی در مقطع دبیرستانی باید از شاخه کار و دانش وارد رشته ایمنی و آتشنشانی شوند. در دوره کاردانی گرایش های اطفا حریق، نجات، ایمنی و حفاظت ساختمان ها، در دوره کارشناسی گرایش های مدیریت عملیات، پیشگیری و کارشناسی ارشد گرایش ایمنی و مدیریت ادامه تحصیل دهند.
نحوه ورود به شغل آتشنشانی
افراد جهت استخدام در سازمان آتش نشانی باید شرایط مندرج در آگهی استخدامی را داشته باشند و در آزمون استخدامی شرکت کنند. پس از قبولی در آزمون اولیه و آزمون های علمی و تخصصی می توانند وارد این حرفه شوند. آتشنشان می تواند در سازمان آتشنشانی مشغول به کار شود. شغل آتش نشان جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود. متأسفانه آتش نشان هیچگاه امنیت شغلی نداشته و در عملیات مختلف احتمال ابتلا به بیماری های حاصل از دود، گاز و مواد شیمیایی وجود دارد. لذا همواره آتش نشان ها در عملیات مختلف در معرض خطر می باشند.
حقوق و مزایای آتش نشانی
میزان حقوق و مزایای آتش نشان ها مطابق با قوانین سازمان جهانی کار محاسبه می شود، تمامی حق و حقوق و کسورات از جمله بن خواروبار، حق مسکن، مالیات، بیمه و ... در حقوق آنها اعمال می شود. تفاوت درآمد آتش نشان ها بستگی به سابقه ی کار، تجربه، تخصص افراد در حوزه های مختلف کاری، شهر محل کار و ... دارد.
شرح وظایف آتشنشان
• کنترل و اطفاء حریق
• مقابله با حوادث ناشی از مواد شیمیایی و خطرناک
• آموزش در مدارس و مراکز اجتماعی
• بازرسی ایمنی ساختمان ها
• ارائه مشاوره در خصوص رعایت موارد ایمنی برای پروژه های ساختمانی
• نجات افراد محبوس شده در زیرآوار ساختمان، آسانسور و ...
• مقابله با حیوانات وحشی و موذی
• حمل و نقل تجهیزات آتش نشانی
• تهیه گزارشات روزانه از عملیات آتش نشانی (مخصوص مسئولان تیم)
• ...
علاوه بر این موارد، تعیین صلاحیت ایمنی شرکتها و ساختمانها به عنوان رابط میان سازمان آتش نشانی و کارفرمایان ساختمان ها جهت اخذ تاییدیه آتش نشانی از جمله وظایف سازمان آتش نشانی می باشد.
ایمنی آتش نشانی اغلب جزء ایمنی ساختمان است.
منظور از ایمنی آتش نشانی چیه؟و اینکه شامل چه اقداماتی هست؟
ممنون از مطلبتون
گزارش
My comments