17:00 - 8:00
همه روزه
02166223116
02166223169
تهران- ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ

بلاگ

جعبه فایر باکس آتش نشانی

جعبه فایر باکس آتش نشانی | جعبه آتش نشانی | اطفاء حریق

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

جعبه فایر باکس آتش نشانی ، جعبه فایرباکس یکی از تجهیزات اطفاء حریق و وسیله ای برای نگهداری لوازم اولیه اطفاء حریق از جمله شلنگ، قرقره، نازل، کپسول، شیر و کوپلینگ می باشد، که در زمان اولیه آتش سوزی کاربرد زیادی دارد. ابعاد جعبه آتش نشانی با توجه به مکان و محتویات داخل آن متفاوت است. با استفاده از لوازم جعبه آتش نشانی می توان از گسترش حریق و بازگشت شعله جلوگیری کرد و زمان لازم را برای خروج ساکنین مهیا نمود.

 جعبه های آتش نشانی معمولاً به رنگ قرمز، خاکستری و نقره ای عرضه می شوند و در ساختمان های مسکونی، اداری، کارخانجات، واحدهای صنعتی، انبارها و ... کاربرد دارد.

 

استاندارد نصب جعبه آتش نشانی

•    مناسب ترین مکان برای نصب جعبه آتش نشانی نزدیک درب ورودی و خروجی ساختمان، راه پله های فرار، پاگردها، دالان ها و ... می باشد، که به راحتی قابل مشاهده بوده و ساکنین به راحتی بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
•    جعبه های آتش نشانی اکثراً به صورت افقی یا عمودی بر روی دیوار به صورت روکار یا توکار با حداکثر ارتفاع یک متر و 30 سانتی متر (130 cm) از کف زمین قابل نصب هستند.
•    با توجه به ابعاد و تعداد طبقات ساختمان تعداد جعبه های آتش نشانی در ساختمان متفاوت است. فاصله جعبه های آتش نشانی از یکدیگر نباید از 30 متر بیشتر شود، تا در صورت بروز مشکل و یا از کار افتادگی برای یکی از فایر باکس ها به راحتی بتوان از نزدیک ترین جعبه نصب شده کنار آن استفاده نمود.
•    شعاع تحت پوشش هر فایر باکس 20 m می باشد، کمترین فشار در آخرین خروجی نباید از 20 bar کمتر باشد.
•    بالا دهنده آب فایر باکس در شبکه آب آتش نشانی تر حتماً باید به آب شهری متصل شود، فشار لازم در بالاترین نقطه آن نباید کمتر از 6 اتمسفر و قطر لوله های بالا دهنده نباید از 4 اینچ کمتر باشد.

 

ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی (فایر باکس)

جعبه های آتش نشانی دارای ابعاد استانداردی (طول، عرض و ارتفاع) نمی باشند و با توجه به نیاز و سفارش مشتری و محتویات داخل جعبه ها با ابعاد متفاوت ساخته می شوند. در ساخت جعبه های آتش نشانی باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که متعلقات جعبه آتش نشانی که شامل شلنگ، قرقره، نازل، کپسول آتش نشانی و ... می باشند، داخل جعبه فضای کافی داشته باشند.

 

ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی


جعبه کپسول آتش نشانی

نمونه ای از جعبه های آتش نشانی با ابعاد کوچکتری از جعبه های آتش نشانی معمولی یا فایر باکس که فقط برای نگهداری کپسول های آتش نشانی ساخته و استفاده می شوند. این جعبه ها معمولاً در کنار درب ورودی و خروجی ساختمان نصب می شوند تا به راحتی مورد استفاده افراد قرار گیرند. جعبه های کپسول آتش نشانی در دو نوع حائل دار و معمولی ساخته می شوند.

 

شبکه آب جعبه آتش نشانی (رایزر آتش نشانی)

این شبکه یک سیستم لوله کشی آب از کف زمین تا بالاترین نقطه ساختمان (بام) با حداقل قطر 4 اینچ است، از هر طبقه به جعبه آتش نشانی وصل شده و وظیفه آبرسانی به جعبه آتش نشانی را برعهده دارد.

 

انواع سیستم شبکه آب آتش نشانی (رایزر آتش نشانی)

سیستم شبکه آب آتش نشانی ساختمان به سه گروه 1- سیستم رایزر تر 2- سیستم رایزر خشک 3- سیستم مرکب تقسیم بندی می شوند.

 

سیستم رایزر تر: از این سیستم بیشتر در جعبه های آتش نشانی هوزریلی استفاده می شود. این سیستم به آب شهری متصل بوده و داخل لوله ها که از سطح زمین تا پشت بام امتداد یافته اند آب موجود است و در هر لحظه قابل استفاده می باشند. سیستم های لوله های تر برای استفاده ساکنین برای اطفای حریق های کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.

سیستم رایزر خشک: در این سیستم آب در لوله وجود ندارد و لوله ها خشک می باشند، برای استفاده از این سیستم پمپ آتش نشانی را به لوله ای که در ورودی ساختمان و یا طبقه همکف است متصل کرده و آب را در آنها پمپاژ می کنند. معمولاً از این سیستم در جعبه های آتش نشانی که دارای شلنگ برزنتی هستند استفاده می شود.

پسیستم مرکب (تر و خشک): در برخی از ساختمان ها با توجه به مساحت، ارتفاع و ... از ترکیب دو سیستم تر و خشک به طور همزمان استفاده می شود. در ساختمان های بلند جهت رساندن آب به جعبه های آتش نشانی وجود یک پمپ خودکار لازم است.

 

انواع جعبه های آتش نشانی (فایر باکس)

فایر باکس یا جعبه آتش نشانی با شیلنگ آتش نشانی هوزریلی:

از این نوع جعبه آتش نشانی معمولاً در ساختمان های اداری و مسکونی استفاده می شود. این جعبه های آتشنشانی دارای شلنگ آتشنشانی لاستیکی به قطر 19 میلیمتر هستند. آب رسانی به جعبه های آتش نشانی از طریق هرزگرد برنجی مرکز قرقره انجام می شود. با توجه به قرار گیری این شیلنگ ها بر روی قرقره های مخصوص می توان به اندازه نیاز شلنگ را از جعبه خارج کرد. استفاده از این نوع شلنگ ساده بوده و نیاز به مهارت و آموزش خاصی ندارد و هر شخصی به راحتی می تواند از این شیلنگ استفاده کند. شیلنگ و قرقره این نوع دارای قیمت بالاتر و طول عمر بیشتری نسبت به نوع برزنتی هستند.


فایر باکس یا جعبه آتش نشانی با شیلنگ آتش نشانی برزنتی:

جنس این نوع شیلنگ های آتش نشانی از جنس برزنت می باشد و دبی آنها از شیلنگ های هوزریلی بیشتر است. آب رسانی این شیلنگ ها با استفاده از شیر و کوپلینگ مخصوص انجام می شود، از این شیلنگ برای اطفای حریق، آتش سوزی های بزرگ استفاده می شود. استفاده از این نوع شیلنگ نیاز به مهارت و آموزش دارد و هر شخصی نمی تواند از این شیلنگ استفاده کند، معمولاً استفاده از این شیلنگ ها توسط نیروهای آتشنشانی انجام می گیرد. از این جعبه های آتش نشانی در مکان هایی که احتمال وقوع حریق گسترده وجود دارد، مانند پارکینگ ها، کارخانه ها، فروشگاه ها و ... استفاده می شود.


فایر باکس یا جعبه های آتش نشانی کف پاش:

علاوه بر فایرهوز، یک مخزن و نازل کف ساز جهت مقابله با حریق در این جعبه های آتش نشانی تعبیه می شود. این جعبه بیشتر در پالایشگاه ها، انبارهای مواد شیمیایی، فرودگاه و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

 

فایر باکس

روش استفاده از فایر باکس یا جعبه آتش نشانی

ابتدا درب جعبه را با کلید باز کرده (کلید معمولاً در محفظه شیشه ای قرار دارد)، قرقره شیلنگ آتش نشانی با زاویه 90 درجه به سمت بیرون خارج کنید. با چرخاندن قرقره شیلنگ را بیرون آورده، شیر نازل و شیر فلکه آب جعبه آتش نشانی را باز کنید و سر نازل که بر روی شیلنگ قرار گرفته را به دست گرفته و به سمت حریق حرکت کنید، سر نازل را به سمت محل آتش سوزی گرفته و تا زمانی که حریق به طور کامل خاموش نشده به فعالیت خود ادامه دهید. در صورتی که طول شیلنگ آتشنشانی نسبت به فاصله جعبه آتش نشانی تا محل آتش سوزی کم بود می توانید از شیلنگ یدکی با نصب کوپلینگ بر روی یکدیگر استفاده کنید. در صورت اتمام عملیات شیلنگ ها را از کوپلینگ خارج کرده و پس از خارج نمودن آب و خشک کردن شلنگ، آن را دوباره مانند حالت اول به دور قرقره بپیچید.

نکته1: جعبه های آتش نشانی باید به صورت فصلی بازدید و از کارایی آن اطمینان حاصل شود.

نکته2: برای جلوگیری از آسیب های احتمالی بهتر است از جعبه های آتش نشانی به صورت انفرادی استفاده نشود.

 

نتیجه گیری:

همانطور که بیان شد، جعبه آتش نشانی از جمله تجهیزات آتش نشانی است که دارای لوازمی از جمله شیلنگ، قرقره، کپسول، شیر، کوپلینگ و نازل می باشد. این جعبه برای اطفاء حریق در زمان های اولیه آتش سوزی جهت جلوگیری از گسترش حریق و ایجاد زمان لازم برای فرار افراد تا رسیدن نیروهای آتش نشانی کاربرد دارد. سیستم شبکه آب آتش نشانی ساختمان به سه گروه 1- سیسشتم رایزر تر 2- سیستم رایزر خشک 3- سیستم مرکب تقسیم بندی می شوند. جعبه های آتش نشانی نیز دارای 3 نوع جعبه آتش نشانی با شیلنگ آتش نشانی هوزریلی، برزنتی و کف پوش هستند.

امیدواریم از این مطالب لذت برده باشید و اطلاعات کافی را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم. شرکت گرمایش برودت پارس دارای صلاحیت از سازمان آتش نشانی است، که از جمله وظایف این شرکت اخذ تاییدیه آتش نشانی ، مشاوره آتش نشانی ، طراحی ، نظارت، اجرای سیستم های اعلام و اطفاء حریق و اگزاست فن ، تهیه و فروش کلیه لوازم آتش نشانی همراه با اصالت کالا می باشد.

در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما در ارتباط باشید، همواره با لبخند آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.







موسوی
سلام . وقت بخیر . یه نمونه جعبه های ایستاده اتش نشانی که در بازار موجوده برای چه محیط هایی استفاده میشه؟
گرمایش برودت پارس
سلام و سپاس از شما
از جعبه های ایستاده آتش نشانی معمولاً در محیط های کارگاهی که امکان اتصال شیر ورودی آن به مخزن قابل حمل ماشین آتش نشانی وجود دارد استفاده می شود.

موسوی
چه لوازمی داخل این جعبه های آتش نشانی قرار می گیرد؟
گرمایش برودت پارس
تجهیزات داخل جعبه های آتش نشانی ایستاده همانند تجهیزات جعبه های آتش نشانی معمولی با توجه به ابعاد و اندازه های آنها متفاوت است. این جعبه ها شامل شیلنگ و قرقره هوزریل، کوپلینگ، هیدرانت، شیرگازی، نازل، کپسول آتش نشانی، لوازم عملیاتی و ... می شوند.
نوروزی
ببخشید ابعاد جعبه اتشنشانی دوقلو چقدر.
گرمایش برودت پارس
تمامی جعبه های آتش نشانی همان گونه که در این مقاله ذکر شده بود ابعاد و ضخامت ورق مختلف و با توجه به سفارش مشتری ساخته می شود. ابعاد جعبه های فایرباکس حتماً باید متناسب با ابعاد شیلنگ، قرقره و کپسولی که در آن تعبیه می شود ساخته شود.
شمسی
سلام و عرض ادب. بی زحمت میشه بفرمایید شعاع پوشش دهی اطفایی جعبه اتش نشانی چقدره؟
گرمایش برودت پارس
سلام
هر جعبه آتش نشانی می بایست حداقل شعاع 20 متری اطراف خود را پوشش دهد. فشار آخرین خروجی نباید کمتر از 2bar باشد.

mirzai
سلام
لطفا میشه بفرمایید چه عواملی باعث تغییر در قیمت جعبه آتش نشانی می شود؟

گرمایش برودت پارس
سلام، توکار و یا روکار بودن جعبه، رنگ، جنس و ... همگی بر روی قیمت جعبه تأثیرگذار می باشد. لازم به ذکر است که قیمت تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی چون قرقره، شلنگ و ... جداگانه محاسبه می شود.
رییسی
سلام. ببخشید شرکت گرمایش برودت پارس در زمینه تولید و ساخت جعبه آتش نشانی نیز فعالیت دارد؟
گرمایش برودت پارس
بله، جعبه های آتش نشانی گرمایش برودت پارس دارای طراحی زیبا و کیفیت بالا می باشد. جهت سفارش با شماره های ما در تماس باشید.
افشین
سلام دوست عزیز.
ببخشید از چه تجهیزاتی داخل جعبه های آتش نشانی استفاده می شود؟

گرمایش برودت پارس
مهمترین لوازم داخل جعبه های آتش نشانی شیلنگ و قرقره آتشنشانی، شیر و کوپلینگ آتش نشانی می باشد. گاهی مکانی نیز به کپسول آتش نشانی و جعبه کمک های اولیه اختصاص داده می شود.
سینا محبی
ببخشید چگونه باید از جعبه آتشنشانی استفاده کرد؟
گرمایش برودت پارس
نحوه استفاده از جعبه آتش نشانی، درب جعبه را با کلید باز کرده (کلید معمولاً در محفظه شیشه ای قرار دارد)، قرقره شیلنگ آتش نشانی با زاویه 90 درجه به سمت بیرون خارج کنید. با چرخاندن قرقره شیلنگ را بیرون آورده، شیر نازل و شیر فلکه آب جعبه آتش نشانی را باز کنید و سر نازل که بر روی شیلنگ قرار گرفته را به دست گرفته و به سمت حریق حرکت کنید، سر نازل را به سمت محل آتش سوزی گرفته و تا زمانی که حریق به طور کامل خاموش نشده به فعالیت خود ادامه دهید. در صورتی که طول شیلنگ آتشنشانی نسبت به فاصله جعبه آتش نشانی تا محل آتش سوزی کم بود می توانید از شیلنگ یدکی با نصب کوپلینگ بر روی یکدیگر استفاده کنید. در صورت اتمام عملیات شیلنگ ها را از کوپلینگ خارج کرده و پس از خارج نمودن آب و خشک کردن شلنگ، آن را دوباره مانند حالت اول به دور قرقره بپیچید.

1000 کاراکتر باقیمانده است


Firefighting-logo.png

ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ، پ 106، طبقه 4، واحد 10.
02166223169 :ﺷﻤﺎره ﺗﻤﺎس 
09194782491
02166223116
:ﺷﻤﺎره ﻓﮑﺲ
ایمیل : gbparsco@gmail.com

برای مشاوره آنلاین در واتساپ کلیک کنید ویا با شماره های ما تماس بگیرید

چت در واتساپ
Close and go back to page

Search