17:00 - 8:00
همه روزه
02166223116
02166223169
تهران- ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ

بلاگ

ضوابط درب های مقاوم در برابر حریق

ضوابط درب های مقاوم در برابر حریق | استاندارد درب های ضد حریق

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

ضوابط درب های مقاوم در برابر حریق ، درب های ضد حریق (درب های مقاوم در برابر حریق) به دربهایی اطلاق می گردد که استانداردهای مقاومت در برابر آتش در آنها رعایت شده است. این دربها می توانند از پخش شدن آتش و یا دود در فضاهای دیگر ساختمان جلوگیری نمایند و فرصت فرار از حریق را برای افراد فراهم نمایند.

 

درب ضد حریق در ساختمان به منظور محافظت از مسیرهای فرار و جلوگیری از آتش سوزی کل ساختمان اجرا می گردد. گفتنی است تمامی دربهای ضد حریق باید دارای گواهینامه فنی تحمل در برابر حریق به میزان لازم از یک آزمایشگاه حریق مورد تایید باشند.

پیرو ابهامات موجود در خصوص در های مقاوم در برابر حریق، استاندارد ها، الزامات و معیارهای ارزیابی، بدین وسیله اعلام می گردد به دلیل عدم انتشار استاندارد ملی ایران در خصوص درهای مقاوم در برابر حریق و روش های آزمون آن این سازمان بدلیل اهمیت موضوع و مساعدت در جهت رفع مشکلات مالکین و شرکت های تولیدی و بازرگانی اقدام به تدوین اصول کلی در خصوص عرضه در های مقاوم در برابر حریق نموده است. از این رو در صورتی که درهای عرضه شده متناسب با الزامات اعلام شده در بندهای زیر باشند استفاده از آنان در پلکان خروج بلامانع است. لازم به ذکر است این اصول تا یک سال پس از تاریخ انتشار رسمی استاندارد ملی ایران در خصوص درهای مقاوم در برابر حریق و روش های آزمون معتبر می باشد و بعد از آن شرکت های تولیدی و بازرگانی ملزم به ارائه خدمات طبق استاندارد ملی ایران می باشند.
درب ورودی به دهلیز پلکان و لابی آسانسور در همه طبقات باید از نوع مقاوم، دود بند، خود بسته شو و بدون قفل و بست انتخاب و نصب گردد و به مدت 90 دقیقه در برابر حریق مقاوم باشد. در صورتی که درب ورودی واحد ها به لابی حداقل به مدت 90 دقیقه در برابر حریق مقاوم باشد، برای درب ورودی به دهلیز پلکان استفاده از درب مقاوم در برابر حریق به مدت 20 دقیقه بلامانع است.
درهای خروجی می بایست به راحتی قابل شناسایی باشند. بنابراین درهای خروجی باید کاملاً جدا از سازه ها و تزینات مجاور باشند. به دلیل داشتن دسترسی راحت به درهای خروجی، این دربها نباید توسط پرده، آویز و سایر تزیینات پنهان شوند. همچنین بر روی درها نباید آینه و سایر وسایل بازتابی نصب شود.

 

الف-  برای ساختمان هایی که دستورالعمل آنها از تاریخ 1393/09/01 صادر شده است، استفاده از دربهای ذیل مجاز است:


1-    درهای هسته چوبی (Wood care doors)

شامل درهایی است که از هسته چوب سخت با حداقل 5 سانتی متر ضخامت نوار درزبندی، دستگیره، جک خود بسته شو و لولا تشکیل شده است. ابزار و یراق آلات مورد استفاده دربها می بایست دارای تاییدیه مقاوم در برابر حریق از آزمایشگاه های معتبر باشند.

درهای چوبی مقاوم در برابر حریق

مدارک و مستندات لازم جهت بررسی درهای هسته چوبی:

•    احراز هسته چوبی توپر درب توسط نمایندگان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران
•    مدارک و مستندات معتبر در مورد استفاده از ابزار و اتصالات ضد حریق
•    گواهی نصب و اجرا با جزئیات کامل درب ضد حریق و مشخصات کامل پروژه از جمله شماره پرونده و پلاک ثبتی با سربرگ شرکت
•    فرم تقبل مسئولیت محضری شرکت در مقابل عدم عملکرد مناسب دربهای نصب شده در پروژه در طول زمان بهره برداری

 

2-    درهای ضد حریق تولید داخل

شامل دربهای ساخته شده از مواد و مصالح ترکیبی مانند ورق فولادی، ورق ام دی اف، هسته پشم سرامیک، پشم سنگ، نوار درزبندی، دستگیره آنتی پانیک، جک خود بسته شو و لولا می باشد. (این جزئیات مطابق با مشخصات شرکت تولیدکننده است.) درب های ضد حریق می بایست از نظر مقاومت در برابر حریق توسط آزمایشگاه های معتبر تایید شوند. این نوع درب ها باید در آزمایشگاه مقاومت در برابر آتش توسط کوره مقاومت در برابر آتش در مقیاس متوسط (یک متر مربع) متناسب با ابعاد کوره و قاب دستگاه شامل جزئیات کامل (لنگه در، چارچوب، لولاها، دستگیره، قفل و ...) مورد آزمایش قرار گرفته و معیار یکپارچگی تا 120 دقیقه برآورد شود.

 درب ضد حریق

مدارک و مستندات لازم جهت بررسی درهای مقاوم در برابر حریق تولید داخل:

•    ارائه گزارش کامل آزمایشگاه
•    مدارک و مستندات معتبر در مورد استفاده از ابزار و اتصالات ضد حریق
•    گواهی نصب و اجرا با جزئیات کامل درب ضد حریق و مشخصات کامل پروژه از جمله شماره پرونده و پلاک ثبتی با سربرگ شرکت
•    فرم تقبل مسئولیت محضری شرکت در مقابل عدم عملکرد مناسب درهای نصب شده در پروژه در طول زمان بهره برداری

 

3-    درهای ضد حریق وارداتی

شامل کلیه درهای ضد حریق وارداتی است که به مدت 90 دقیقه توسط آزمایشگاه های معتبر تایید شده اند.

 درهای مقاوم در برابر حریق

مدارک و مستندات لازم جهت بررسی درهای مقاوم در برابر حریق وارداتی:

•    ارائه گواهینامه فنی از آزمایشگاه معتبر (اگر آزمایشگاه قبلاً توسط سازمان تأیید نشده باشد، گزارش کامل آزمایشگاهی با مجوز فنی لازم است.)
•    ارائه گواهی معتبر نمایندگی شرکتهای خارجی به همراه برگه سبز گمرکی
•    گواهی نصب و اجرا با جزئیات کامل درب ضد حریق و مشخصات کامل پروژه از جمله شماره پرونده و پلاک ثبتی با سربرگ شرکت
•    فرم تقبل مسئولیت محضری شرکت در مقابل عدم عملکرد مناسب درهای نصب شده در پروژه در طول زمان بهره برداری


نکته:

1-    برای ساختمان هایی با ارتفاع بیش از 23 متر، کلیه درب های مقاوم در برابر حریق (داخلی و وارداتی) باید دارای تاییدیه 90 دقیقه ای از آزمایشگاه های معتبر باشند.
2-    اگر میخواهید از درب تمام شیشه و یا بخشی از شیشه استفاده کنید، باید از درب هایی استفاده کنید که مورد آزمایش کامل آتش با استاندارد شیشه قرار گرفته و دارای تاییدیه معتبر 90 دقیقه باشد.

 

ب) پروژه هایی که دستورالعمل آنها از تاریخ 1397/09/01 و به بعد صادر شده است:

با استناد به اعلام آمادگی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای صدور گواهینامه فنی مقاوم در برابر حریق محصولات داخلی و وارداتی در پروژه هایی که دستورالعمل آنها از تاریخ 1397/09/01 به بعد صادر شده است، استفاده از محصولات شرکت های تولیدکننده یا بازرگانی که دارای گواهینامه فنی از آن مرکز یا هر سازمان معتبر دیگری که مورد تایید سازمان باشد، بلامانع است. بنابراین ضروریست که همه شرکت ها در اولین فرصت نسبت به دریافت گواهینامه فنی اقدام نمایند. لازم به ذکر است که تمامی درهای چوبی و فلزی باید دارای گواهینامه فنی باشند و مقاومت آنها در برابر آتش مطابق با دستورالعمل صادره باشد.

 

آزمایشگاه های معتبر و مورد تایید سازمان آتش نشانی

شامل آزمایشگاه های UL ، LPCB ، VDS ، FM ، UKAS ، INTERTEK ، WARRINGTON FIRE و BM TRDA است، آزمایشگاه های فوق الذکر مورد تایید سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران می باشد.

 

منبع: http://125.tehran.ir/

safarpour
لطفاً ویژگی درب ضد حریق را نیز بیان کنید؟؟
گرمایش برودت پارس
از جمله ویژگی درب ضد حریق، می بایست دارای تاییدیه از اداره استاندارد ایران و یا مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی ایران BHRC ، سازمان آتش نشانی و دارای مدرک معتبر تست آزمایشگاه بین المللی UL باشد.

1000 کاراکتر باقیمانده است


Firefighting-logo.png

ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ، پ 106، طبقه 4، واحد 10.
02166223169 :ﺷﻤﺎره ﺗﻤﺎس 
09194782491
02166223116
:ﺷﻤﺎره ﻓﮑﺲ
ایمیل : gbparsco@gmail.com

برای مشاوره آنلاین در واتساپ کلیک کنید ویا با شماره های ما تماس بگیرید

چت در واتساپ
Close and go back to page

Search