17:00 - 8:00
همه روزه
02166223116
02166223169
تهران- ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ

بلاگ

ضوابط آتش نشانی تهران 1400

ضوابط آتش نشانی 1400 اطفای حریق

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

ضوابط آتش نشانی 1400 اطفای حریق ، مجموعه ضوابط ایمنی و مقررات آتش نشانی 1400 به سه بخش ضوابط ایمنی معماری، ضوابط ایمنی تاسیسات مکانیکی، ضوابط ایمنی تاسیسات الکتریکی تقسیم شده است. ضوابط آتش نشانی 1400 سامانه های اطفای حریق شامل ضوابط شبکه های آتش نشانی که تشکیل شده از پمپ های آب آتش نشانی، مخازن آب، جعبه های آتش نشانی و... می باشد.

 

ضوابط آتش نشانی تهران 1400

رشد روزافزون جمعیت و نیاز به مسکن و همچنین گسترش اماکن اداری، تجاری و ... در کلانشهر تهران، افزایش ساخت وساز را به دنبال داشته است. با استناد به آمار و ارقام حوادث ارجاع شده به این سازمان، متأسفانه عدم آگاهی از اصول ایمنی ساختمان ها و بعضاً کوتاهی افراد مسئول، هرساله حوادث و سوانح تلخ بسیاری را موجب شده و خسارات مالی و جانی فراوانی را به شهروندان محترم تحمیل می نماید.

سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به عنوان چشم و متولی ایمنی شهر ، با توجه به رشد حریق و حوادث همه ی تلاش وسعی خود را معطوف به رعایت نکات ایمنی در معماری، ساختار و دسترسی کاربری های جدید و موجود شهری نموده و امیدوار است با همکاری همه ی نهادهای ذیربط ازجمله سازمان نظام مهندسی، مقررات ملی ساختمان، سازمان استاندارد، شهرداری، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، شاهد توسعه روزافزون ایمنی شهری به ویژه در بخش سازه های شهری باشیم.

ضوابط سامانه های اطفای حریق شامل ضوابط مرتبط با شبکه های آتش نشانی که مشتمل بر مخزن آب، پمپ های آب، لوله کشی و اتصالات و جعبه های آب آتش نشانی در پارکینگ ها و طبقات و همچنین شبکه های بارنده یا اسپرینکلر که به عنوان یکی از مهمترین مؤلفه های حفاظت ساختمان در مقابل حریق شناخته می شود، منتشر می شود. وجود شبکه بارنده به شرط آنکه در نگهداری آن دقت شود، در توسعه ی ایمنی به قدری مؤثر است که در بعضی از کشورهای بزرگ اروپایی از جنگ جهانی دوم تاکنون هیچ مرگ و میر ناشی از وقوع آتش سوزی در این ساختمان ها حتی برای یک مورد هم گزارش نشده است.

بدیهی است گردآوری چنین مجموعه هایی هیچ گاه خالی از اشکال نبوده و این سازمان امید دارد تا با تکیه بر پیشنهادات و راهنمایی های ارزشمند شما مهندسین و مخاطبین گرامی، با اصلاح و بازنویسی این ضوابط، در راستای هرچه بهتر و کامل تر شدن این مجموعه گام بردارد.

کلیه ضوابط و الزامات این آیین نامه، برای ساختمان هایی که دستورالعمل ایمنی آنها بعد از تاریخ 1394/10/01 صادر شده است، لازم الاجرا است.

 

1-    تعاریف

 

1-1- رایزر

لوله عمودی مربوط به سیستم آتش نشانی (لوله ایستاده، شبکه اسپرینکلر یا مشترک) که ممکن است به صورت خشک، تر یا ترکیبی اجرا شود.

رایزر خشک: رایزر خشک لوله ای است به شکل عمودی که در حالت عادی خالی از آب بوده و در هر طبقه به یک خروجی متصل می گردد. رایزر خشک به آب شهری یا منبع تأمین آب متصل نبوده و به وسیله ورودی های پیش بینی شده می تواند توسط پمپ های خودروی آتش نشانی تغذیه شود. این رایزر به آتش نشانها اجازه می دهد بدون اتلاف وقت برای لوله کشی عمودی از محل خودروی آتش نشانی تا طبقات فوقانی ساختمان، به راحتی و با استفاده از یک بند لوله استاندارد آتش نشانی، آتش سوزی را در هر طبقه ساختمان مهار نمایند.

رایزر تر: رایزر تر همواره دارای آب بوده و به منبع تأمین آب سیستم اطفای حریق ساختمان متصل است. در این روش امکان تغذیه سیستم توسط پمپ خودروی آتش نشانی وجود ندارد.

رایزر ترکیبی: در سیستم ترکیبی، لوله عمودی رایزر همواره دارای آب بوده و به منبع تأمین آب سیستم اطفاء حریق متصل است. علاوه بر آن این سیستم دارای انشعاب مخصوص خودروهای آتش نشانی بوده که در صورت نیاز میتواند توسط پمپ خودروهای آتش نشانی تغذیه گردد.

رایزر مشترک: در این روش تنها یک رایزر جهت تأمین آب سیستم اسپرینکلر و همچنین سیستم لوله ایستاده استفاده می شود.

استفاده از این روش مستلزم رعایت سایز مناسب و همچنین نکات طراحی مربوط به نحوه انشعاب گیری می باشد.

 

2-1- سیستم لوله ایستاده (Standpipe)

آرایشی از لوله کشی، شیرآلات، اتصالات شیلنگ و سایر تجهیزات نصب شده در ساختمان یا سازه با اتصالات شیلنگ که به گونه ای جانمایی شده اند که توانایی تخلیه آب به منظور اطفای حریق، حفاظت از متصرفین و همچنین حفاظت از سازه و محتویات آن را داشته باشند.

 

3-1- سیستم شبکه بارنده خودکار (Sprinkler System)

متشکل از منبع یا منابع تأمین آب، یک یا چند منطقه اسپرینکلر، شیر کنترل اصلی و چیدمان لوله های متصل به اسپرینکلرها می باشد. سیستم اسپرینکلر خودکار به منظور کشف و اطفاء یا کنترل حریق با عامل اطفایى آب بوده که اساساً عمل کنترل در این سیستم در مرحله اولیه رشد حریق انجام گرفته و ازاین جهت در جلوگیرى از بروز خسارات بعدى بسیار مؤثر است و صدمات آتش سوزى را به حداقل می رساند.

سیستم اسپرینکلر معمولاً کل ساختمان را تحت پوشش قرار می دهد. برخى اوقات مراجع ذیصلاح اجراى سیستم اسپرینکلر را فقط به منظور حفظ جان افراد و خروج ایمن متصرفین از ساختمان توصیه می نمایند و ممکن است فقط قسمت های محدودى که موردنظر مراجع ذیصلاح است تحت پوشش سیستم اسپرینکلر قرار گیرند.

 

4-1- سیستم اطفای غیر خودکار

سیستمی که به صورت غیر خودکار و توسط متصرفین، نیروهای آموزش دیده و یا آتش نشانان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

5-1- سیستم اطفای خودکار

سیستم اطفای حریقی که بدون دخالت عوامل انسانی و به صورت مستقل یا توسط سیستم اعلام حریق فعال شده و حریق را کنترل یا اطفاء می نماید.

 

6-1- شیلنگ نواری (Lay Flat)

این شیلنگ در حالت بدون آب، به شکل یک نوار تخت دور قرقره یا روی رک مخصوص قرار می گیرد. جهت استفاده باید ابتدا به صورت کامل روی زمین پهن شده و سپس با باز نمودن شیر آب، پر از آب شود. استفاده از این شیلنگ ها مخصوص افراد آموزش دیده می باشد. در حال حاضر در برخی از متون، اشتباهاً به این نوع شیلنگ، شیلنگ فایرباکس یا شیلنگ کنفی نیز گفته می شود.

 

7-1- شیلنگ لاستیکی نیمه سخت

این شیلنگ معمولاً از جنس لاستیک بوده و حالت ظاهری آن در شرایط بدون آب و آبگیری شده، مشابه هم است. استفاده از این شیلنگ ساده و بدون نیاز به آموزش بوده و جهت استفاده متصرفین در مراحل اولیه حریق در نظر گرفته می شود. در حال حاضر در برخی از متون، به اشتباه به این نوع شیلنگ، شیلنگ هوزریل نیز گفته می شود.

 

8-1- ایستگاه شیلنگ

محلی که در آن انشعابات شیلنگ های آتش نشانی جانمایی شده و میتواند مجهز به ادواتی نظیر قرقره نگهدارنده شیلنگ، شیلنگ، نازل و ادوات جانبی و همچنین خاموش کننده های دستی باشد.

 

9-1- رک مخصوص شیلنگ نواری

محلی که به منظور قرارگیری یک یا چند بند شیلنگ نواری آتش نشانی تعبیه میشود. این محل میتواند جهت حفاظت بیشتر داخل کابینت مخصوص قرار گیرد.

 

10-1- سر لوله های چرخشی

نوع خاصی از سرلوله که به دلیل عدم آب بندی صحیح، تجمع ذرات داخل لوله ها در پشت سرلوله و گرفتگی آن و مهمتر از آن سختی کارکرد با آنها برای متصرفین، استفاده از آنها توصیه نمی گردد. این سرلوله ها فاقد اهرم کنترل هستند.

 

11-1- اتصال آتش نشانی (Fire Department Connection)

اتصال مخصوص نیروهای آتش نشانی که به شبکه لوله کشی خشک یا ترکیبی داخل ساختمان مرتبط بوده و توسط پمپ خودروی آتش نشانی، تغذیه می شود.

 

12-1- انشعاب کمکی آتش نشانی

انشعابی از شبکه آب شهری که به طور مستقل از انشعاب آب مصرفی و توسط سازمان آب، تحت عنوان انشعاب آب آتش نشانی به ساختمان متصل می گردد.

 

13-1- شبکه آب آتش نشانی

این شبکه شامل منبع آب آتش نشانی، لوله های آبرسانی، جعبه های آتش نشانی، شیرهای کنترل و متعلقات، منبع تأمین آب و ... می باشد. تنها مصرف مجاز از شبکه آب آتش نشانی، به منظور اطفاء حریق بوده و هرگونه برداشت دیگری با مقاصد متفاوت (آبیاری فضای سبز، تأمین آب سیستم سرمایش یا گرمایش ساختمان، شستشوی محیط و ...) از این شبکه مجاز نمی باشد.

 

14-1- کلکتور ورودی پمپ

کلکتور ورودی وظیفه رساندن آب به ورودی های پمپ ها را داشته و توسط لوله های ارتباطی به مخزن تأمین آب آتش نشانی متصل می گردد.

 

15-1- کلکتور خروجی پمپ

کلکتور خروجی وظیفه جمع آوری آب پمپاژ شده توسط پمپ ها را دارد که آن را به سمت رایزرهای اصلی آتش نشانی هدایت می نماید.

 

16-1- فشارسنج (Manometer)

وسیله ای که جهت سنجش میزان فشار سیال داخل یک لوله یا مخزن یا یک شبکه بسته و نمایش آن به کار می رود.

 

17-1- پرشرسوئیچ (Presure Switch)

وسیله ای قابل تنظیم با امکان ارسال فرمان به تجهیزات دیگر، که در صورت کاهش فشار از حدی مشخص و یا افزایش فشار به بیش از مقداری مشخص، فرمان های متناوبی صادر می نماید.

 

18-1- شیر تست (Test Valve)

شیری که جهت اطمینان از صحت عملکرد یک سیستم، نظیر پمپ ها یا شاخه ای از خطوط شبکه بارنده نصب و استفاده می شود.

 

19-1- شیر دروازهای با رزوه بلند (OS & Y)

نوعی شیر دروازهای که معمولاً جهت کنترل جریان آب در سیستم های شبکه بارنده آتش نشانی به کار رفته و قسمت رزوه آن (Stem) بیرون از بدنه شیر بوده و با باز شدن یا بسته شدن شیر، از بدنه شیر بیرون زده یا داخل آن فرو می رود. ویژگی آن این است که با نگاه کردن به آن میتوان از باز و بسته بودن آن اطلاع پیدا کرد.

 

20-1- شیر یک طرفه (Check valve)

نوعی شیر که تنها در یک جهت به سیال اجازه عبور می دهد. در مواردی که جهت عبور سیال مهم باشد از این تجهیز به منظور ایجاد محدودیت در حرکت سیال، استفاده می شود.

 

21-1- شیر کنترل (Control Valve)

شیری که جریان آب را در سیستم های اطفاء حریق کنترل می نماید. نیازمند استاندارد ملی

 

22-1- شیر توپکی ربع گرد (Ball valve)

نوعی شیر توپکی که دارای یک اهرم با قابلیت حرکت 12 درجه جهت کنترل جریان بوده و از یک قطعه توپی شکل جهت قطع جریان استفاده می کند. این شیر در سیستم لوله کشی گاز ساختمان نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

 

23-1- شیر دروازهای (Gate valve)

نوعی شیر قطع و وصل جریان که دارای فلکه ای پیچشی جهت کنترل جریان بوده و از یک گُوِه برای قطع جریان استفاده می کند. شیرآلات قطع و وصل جریان آب در لوله کشی آب بهداشتی آشامیدنی نیز عمدتاً از این نوع هستند.

 

24-1- شیر یک طرفه هشداردهنده سیستم اسپرینکلر (Wet Alarm Check Valve)

نوعی شیر یک طرفه که معمولاً در سیستم های اسپرینکلر به کار رفته و دارای فشارسنج می باشد. این وسیله میتواند به صورت پکیج متشکل از مکانیزم تشخیص جریان و ارسال سیگنال به سیستم اعلام حریق، شیر تخلیه و زنگ هشدار مکانیکی بوده و استفاده از آن در ابتدای رایزرهای اسپرینکلر توصیه می شود.

 

25-1- منبع انبساط (Chamber)

نوعی مخزن تحت فشار که وظیفه کنترل و کاهش شوک های ناشی از افزایش فشار سیستم لوله کشی را دارد.

 

26-1- استاندارد

تجهیزات و مصالحی که دارای استاندارد مشخص مناسب برای تولید بوده و توسط سازمان ملی استاندارد ایران تائید شده یا دارای استانداردهای معتبر بین المللی باشند.

 

27-1- فهرست شده (Listed)

تجهیزات، مصالح و یا خدمات مشمول در فهرست منتشره شده توسط نهاد قانونی مسئول که مورد ارزیابی (شامل آزمون و ارزیابی مصالح و یا تولید تجهیزات و ارزیابی خدمات به صورت دوره ای) قرار می گیرند و این فهرست بیانگر این موضوع است که تجهیزات، مصالح و خدمات، مطابق با مقررات، دستورالعمل ها، استانداردها و معیارهای فنی مصوب بوده و مناسب بودن آنها برای هدف مشخصی تائید شده باشند.

در این دستورالعمل، منظور از فهرست شده، تجهیزات و مصالحی هستند که توسط موسسه های معتبر و مورد تائید سازمان آتش نشانی تهران نظیر UL ، ULC ، Vds ، FM ، LPCB و غیره مورد آزمایش قرارگرفته و عملکرد صحیح آنها از طریق بررسی اسناد فنی رسمی، جهت به کار بردن در سیستم های ایمنی و آتش نشانی، مورد تائید قرار گرفته و در پرتال اینترنتی سازمان منتشر شده باشد.

 

28-1- اسپرینکلر، بارنده (Sprinkler)

وسیله اطفاء یا کنترل حریق است و هنگامی که حباب شیشه ای حساس به حرارت آن تا دمای مشخصی گرم می شود، به صورت خودکار عمل کرده و آب را در منطقه تحت پوشش خود تخلیه می کند.

 

29-1- اسپرینکلر پایین زن (Pendent Sprinkler)

نوعی اسپرینکلر که جریان آب را به سمت پایین تخلیه می کند.

 

30-1- اسپرینکلر دیواری (Sidewall Sprinkler)

نوعی اسپرینکلر که با دفلکتور خاص که توانایی تخلیه بخش عمده آب خود را به صورت نیم دایره و در جهت مخالف دیوار مجاور خود، دارد.

 

31-1- اسپرینکلر بالا زن (Upright Sprinkler)

اسپرینکلری است که جریان آب را به سمت بالا تخلیه کرده و آب پس از برخورد به دفلکتور تغییر جهت داده و به سمت پایین زمین برمی گردد.

 

32-1- اسپرینکلر پوشش گسترده

نوعی اسپرینکلر اسپری کننده است که مساحتی بیشتر از انواع دیگر اسپرینکلرها را میتواند تحت پوشش خود قرار دهد.

 

33-1- اسپرینکلر پاسخ سریع (QR)

نوعی اسپرینکلر اسپری کننده که دارای حباب شیشه ای با سرعت عکس العمل بیشتری نسبت به اسپرینکلرهای پاسخ استاندارد می باشد که نرخ این پاسخ زمانی 50 (متر - ثانیه)1/2 و یا کمتر بوده و به عنوان اسپرینکلر پاسخ سریع برای مقاصد موردنظر فهرست می شود. استفاده از این نوع اسپرینکلر میتواند در بسیاری از موارد منجر به کاهش قابل توجه ناحیه طراحی و به دنبال آن آبدهی پمپ و حجم مخزن ذخیره خواهد شد.

 

34-1- اسپرینکلر مسکونی (Residential)

نوعی اسپرینکلر پاسخ سریع است که حباب شیشه ای با نرخ پاسخ زمانی 50 (متر – ثانیه)1/2 و یا کمتر دارد و برای محافظت از واحدهای مسکونی فهرست می شود.

 

35-1- اسپرینکلر اسپری کننده

اسپرینکلری که توانایی قابل قبولی در کنترل طیف گسترده ای از گروه های مختلف آتش سوزی ها را دارد.

 

36-1- اسپرینکلر اسپری کننده استاندارد

اسپرینکلری که منطقه تحت پوششی مطابق با جداول 4-5-1- الف، ب و ج داشته باشد.

 

37-1- واحد مسکونی (برای نصب و راه اندازی اسپرینکلر)

واحد مسکونی به یک یا چند اتاق که برای زندگی یک یا چند نفر طراحی شده است گفته می شود و میتواند شامل امکاناتی مثل آشپزخانه، هال، سرویس بهداشتی و اتاق خواب و غیره باشد.

 

38-1- اتاق کوچک

اتاقی در محیط کم خطر که سازهای غیر مسدود کننده داشته و مساحت آن کمتر یا برابر با 75 مترمربع است.

 

39-1- ارتفاع سقف (Ceiling Height)

فاصله بین کف تا وجه زیرین سقف یا بام در یک ناحیه می باشد.

 

40-1- سقف مسطح

سقفی پیوسته که در یک صفحه قرار داشته باشد.

 

41-1- سقف افقی

سقفی که شیب آن برابر یا کمتر از 1 در 6 (16.6درصد) باشد.

 

42-1- سقف شیبدار

سقفی که شیب آن بیشتر از 1 در 6 (16.6درصد) باشد.

 

43-1- سقف صاف

سقفی که در آن برجستگی یا تورفتگی قابل ملاحظه ای وجود نداشته باشد.

 

44-1- سیستم لوله کشی اسپرینکلر

سیستمی متشکل از شبکه لوله کشی که مطابق با استانداردهای مهندسی محافظت در برابر آتش طراحی شده و شامل اسپرینکلر، منبع تأمین آب، شیر کنترل، هشداردهنده جریان آب و شیر تخلیه می باشد که میتواند توسط حرارت آتش فعال شده و آب را روی منطقه آتش سوزی تخلیه کند.

در سیستم های متداول در ساختمان ها، در صورت بروز حریق، تنها اسپرینکلر یا اسپرینکلرهایی که در مجاورت حریق باشند فعال شده و برخلاف تصور عامه افراد به هیچ وجه تمامی اسپرینکلرها به طور همزمان شروع به تخلیه و پاشش آب نمی نمایند. آتش سوزی های گذشته نشان داده که در ساختمان های دارای سیستم اسپرینکلر خودکار، به ندرت کسی دچار سوختگی شدید یا فوت شده است.

 

45-1- سیستم طراحی شده بر اساس محاسبات هیدرولیکی (Hydraulically Designed System)

سیستم اسپرینکلری که در آن سایز لوله ها بر اساس محاسبه افت فشار آب در شبکه لوله کشی تعیین می شود. بر اساس این روش به ازای هر واحد سطح کف فضای طراحی مقدار مشخصی از آب باید تخلیه شود. طراحی سیستم اسپرینکلر بر اساس محاسبات هیدرولیکی منجر به کاهش قابل توجه سایز لوله ها و هزینه های لوله کشی سیستم شده و ارجحیت دارد.

 

46-1- سیستم لوله کشی با جداول پیش تعیین شده (Pipe Schedule System)

سیستم اسپرینکلری که در آن اندازه لوله ها توسط جداول پیش تعیین شده انتخاب می شود که در آن با توجه به طبقه بندی تصرف و تعداد اسپرینکلرها اندازه لوله ها مشخص می شود لازم به ذکر است طراحی با این روش عموماً منجر به افزایش هزینه ها می شود.

 

47-1- سیستم اسپرینکلر لوله تر (Wet Pipe Sprinkler System)

سیستم اسپرینکلری مجهز به اسپرینکلرهای خودکاری متصل به سیستم لوله کشی دارای آب متصل به منبع آب به گونه ای که آب موجود در سیستم بلافاصله پس از فعال شدن اسپرینکلرها در اثر حرارت آتش، تخلیه می شود.

 

48-1- سیستم اسپرینکلر لوله خشک (Dry Pipe Sprinkler System)

سیستم اسپرینکلری مجهز به اسپرینکلرهای خودکار که به یک سیستم لوله کشی حاوی هوا یا نیتروژن تحت فشار متصل بوده و به محض کم شدن فشار، به سبب تخلیه از یک خروجی سیستم (نظیر عمل کردن یک اسپرینکلر)، یک شیر مخصوص، تحت عنوان شیر لوله خشک، توسط فشار آب سیستم، باز شده و آب داخل شبکه لوله کشی جریان پیدا کرده و از اسپرینکلرهای فعال شده، خارج می شود.

 

49-1- سیستم اسپرینکلر پیش عملگر (Preaction Sprinker System)

سیستم اسپرینکلری مجهز به اسپرینکلرهای خودکار متصل به سیستم لوله کشی حاوی هوا (تحت فشار یا غیر تحت فشار) که در آن فرمان باز شدن شیر اصلی آب به کمک سیستم اعلام حریق صادر می گردد.

 

50-1- شیر تنظیم فشار (Presure requlating valve)

وسیله ای که باهدف کاهش، محدود کردن و تنظیم فشار آب طراحی شده است.

 

51-1- شاخه ها (Branch Lines)

لوله هایی که آب اسپرینکلرها را به طور مستقیم تأمین می کند.

 

52-1- لوله های اصلی (Cross Mains)

لوله هایی که آب شاخه ها را به طور مستقیم تأمین می کند.

 

53-1- لوله های اصلی تغذیه کننده (Feed Mains)

لوله هایی که لوله های اصلی را به طور مستقیم یا از طریق رایزرها تغذیه می کند.

 

54-1- سیستم های نظارتی هشداردهنده (Supervisory Device)

تجهیزاتی که برای نظارت بر شرایط و وضعیت اجزاء شبکه اسپرینکلر خودکار و آب آتش نشانی و ... طراحی شده است.

 

55-1- هشداردهنده جریان آب (Waterflow Alarm Device)

وسیله ای که حرکت آب در سیستم را تشخیص داده و به صورت مکانیکی یا الکتریکی تجهیزات موردنظر هشداردهنده شنیداری یا دیداری را فعال می کند.

 

56-1- ساختارهای مسدودکننده (Obstructed Construction)

ساختارهای پانلی یا سایر ساختارها مانند تیرها، خرپاها و یا سایر اجزا که به نحوی مانع انتقال حرارت یا توزیع آب می شود و به طور عمده بر توانایی اسپرینکلرها برای کنترل یا اطفای حریق تأثیر می گذارند.

 

57-1- ساختارهای غیر مسدودکننده (Un-Obstructed Construction)

ساختارهایی که در آن تیرها، خرپاها و سایر قطعات به گونه ای هستند که مانع جریان گرما و یا توزیع آب نشده و بر روی توانایی اسپرینکلرها در کنترل یا اطفای حریق تأثیرگذار نمی باشند. ساختارهای غیر مسدودکننده، اعضای سازهای افقی توخالی دارند که در آن، بازشوها حداقل 70 درصد مساحت سطح مقطع را تشکیل داده اند و فاصله بین اعضای سازه از یکدیگر بیشتر از 2/3𝑚 (𝑓𝑡75) باشد.

 

58-1- گروه بندی ساختمان ها

در این دستورالعمل، سه گروه ساختمانی بر اساس نوع و ساختار تصرف مطابق ذیل تعریف شده است. لازم به ذکر است این گروه بندی ها تنها منحصر به برخی الزامات این دستورالعمل بوده و قابل تعمیم به سایر دستورالعمل ها و استانداردها نمی باشد.

 جهت مشاهده ادامه مطالب به فایل pdf زیر مراجعه نمایید.

 

منبع: http://125.tehran.ir/

 

 

رضا قديميد
ساختمان ۵ طبقه و یک پیلوت باید در کدام قسمتها اپلینکر نصب کند ؟
گرمایش برودت پارس
اگر منظور شما اسپرینکلر است، می بایست اسپرینکلر در پارکینگ ساختمان نصب شود.
reza berlouie
سلام. لطفا راهنمایی بفرمایید که آیا تراز مورد نیاز برای سیستم بارنده کامل همان ارتفاع 23 از سطح خیابان است یا خیر؟
گرمایش برودت پارس
سلام، بله تراز مورد نیاز برای سیستم شبکه بارنده کامل ارتفاع 23 از سطح خیابان است.
عینی
چه ساختمانهایی شامل ضوابط آتشنشانی میشوند؟
گرمایش برودت پارس
معمولاً ساختمان های بالای 5 طبقه شامل ضوابط آتش نشانی می شوند. در صورتیکه ساختمان 5 طبقه با تعداد واحد بالا در هر طبقه باشد نیز شامل ضوابط آتشنشانی می شوند.
Ramin
با عرض سلام و خسته نباشيد ،بخشنامه اي مبني بر عدم ارتباط مسائل آتش نشاني با مهندس مكانيك ساختمان در سال ٩٨ ابلاغ شده است شما آن بخشنامه را داريد
گرمایش برودت پارس
سلام و سپاس از شما، خیر در حال حاضر بخشنامه فوق موجود نمی باشد.
جعفر ناصری
با سلام و عرض خسته نباشید
تفاوت اسپرینکلر بالازن و پایین زن در چیست؟

گرمایش برودت پارس
سلام
اسپرینکلر بالازن و پایین زن شبیه به یکدیگر می باشند. با این تفاوت که در اسپرینکلر بالا زن پس از باز شدن اسپرینکلر، جریان آب به سمت بالا رفته و پس از برخورد با دفلکتور تغیر جهت میدهد و جریان آب را به سمت پایین برمیگرداند.

مهدی بشاش
س وقت بخیر ساختمان ما یه ساختمان با ۵طبقه و یک پارکینگ در نواب هست و پایان کار رو اسفند ۹۷ گرفته ولی جعبه اتش نشانی طبقات شلنگ و کپسول ... اتشنشانی وجود نداره ایا بودن این تجهیزات میتونسته پایان بگیره یا خلاف کرده فعلا هنوز سند نزدیم میخواستم ببینم اگه خلافی کرده میتونم پیگیری کنم و به چه نهادی باید شکایت کنم
گرمایش برودت پارس
با سلام
با توجه به بخشنامه صادر شده از سوی سازمان آتش نشانی در سال 1394، نصب و اجرای سیستم های اعلام و اطفای حریق در ساختمان های 5 طبقه ضروری اعلام شد. بنابراین ابتدا باید مشخص شود جواز ساختمان در چه سالی صادر شده و اینکه در طول ساخت مرتکب دریافت عدم خلاف ساختمان شده است یا خیر؟ اگر مرتکب دریافت عدم خلاف شده، تاریخ عدم دریافت خلاف چه تاریخی بوده است؟
در صورتیکه تاریخ جواز بعد از سال 94 است، می توانید به شهرداری مراجعه نمایید تا سریعاً رسیدگی و از ایجاد سند زدن جلوگیری بعمل آید.

taheri
با سلام خدمت شما دوست عزیز
ببخشید این ضوابط آتش نشانی تهران با ضوابط آتش نشانی سایر استان ها متفاوته؟

گرمایش برودت پارس
سلام، این ضوابط آتشنشانی از طرف سازمان آتشنشانی استان تهران منتشر شده است، شما می توانید با مراجعه به سازمان آتشنشانی استان خود از قوانین و ضوابط آتش نشانی مربوط به استان خود اطلاع یابید.
محمود دارودی
سلام، وقت بخیر
پرسنل سازمان آتش نشانی می توانند مشاور و یا مجری ضوابط آتش نشانی باشند؟

گرمایش برودت پارس
سلام، خیر پرسنل سازمان آتش نشانی نمی توانند مشاور و یا مجری ضوابط آتش نشانی باشند، در قوانین سازمان این امر تخلف محسوب می شود. در صورت مشاهده همچنین تخلفی می تواند به سازمان آتش نشانی گزارش دهید.
امیر
اگر در ساختمانی ضوابط آتش نشانی رعایت نشده باشه ولی پایان کار دریافته شده باشه مسئولیت این تخلف به عهده چه کسیه؟
گرمایش برودت پارس
کوتاهی به عمل آماده در این مورد بر عهده شخصی که قادر به صادر کردن تاییدیه است، می باشد. مثل: مجری، مهندس ناظر، طراح، آتش نشانی و ... که باید به نسبت مسئولیت حقوقی خود پاسخگو باشد.
بردبار
سلام
چه ساختمان هایی باید ضوابط آتش نشانی را رعایت کنند؟

گرمایش برودت پارس
سلام، تمامی ساختمان های احداث شده از سال 1380 به بعد مکلف به رعایت ضوابط ایمنی و آتش نشانی می باشند.
فرهاد
ساختمان های چند طبقه شامل ضوابط آتش نشانی می شوند؟
گرمایش برودت پارس
ساختمان های 5 طبقه و بالاتر شامل ضوابط آتش نشانی می شوند.
بردبار
یعنی رعایت ضوابط آتش نشانی برای ساختمان های قبل از سال 1380 اهمیت نداره؟
گرمایش برودت پارس
رعایت ایمنی و ضوابط آتش نشانی ساختمان های احداث شده قبل از سال 80 باید توسط مالک و با نظر سازمان آتش نشانی ارتقاء یابد.
رضایی منش
امکان دارد بدون رعایت ضوابط آتش نشانی پایان کار ساختمان را دریافت نمود؟
گرمایش برودت پارس
سلام ، خیر در حال حاضر همچین چیزی امکان ندارد , گرفتن تاییدیه پایان کار ساختمان مستلزم رعایت ضوابط آتشنشانی می باشد.
سید مهدی یاری
سلام دوست عزیز , ممنونم بابت مطالب خوبتون
این ضوابط که شما منتشر کردید با ضوابط آتش نشانی 97 و 96 فرقی نمیکنه یعنی دستورالعمل جدیدی منتشر نشده؟

گرمایش برودت پارس
سلام ، خیر در حال حاضر دستورالعمل جدیدی صادر نشده است .
گرمایش و برودت پارس
سلام، این ضوابط آتش نشانی برای ساختمان هایی که دستورالعمل آنها از تاریخ 94/10/01 به بعد صادر شده است، لازم الاجرا است.
ایرج رضایی منش
این ضوابط آتش نشانی برای چه ساختمانهایی لازم الاجراس؟

1000 کاراکتر باقیمانده است


Firefighting-logo.png

ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ، پ 106، طبقه 4، واحد 10.
02166223169 :ﺷﻤﺎره ﺗﻤﺎس 
09194782491
02166223116
:ﺷﻤﺎره ﻓﮑﺲ
ایمیل : gbparsco@gmail.com

برای مشاوره آنلاین در واتساپ کلیک کنید ویا با شماره های ما تماس بگیرید

چت در واتساپ
Close and go back to page

Search