17:00 - 8:00
همه روزه
02166223116
02166223169
تهران- ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ

بلاگ

بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ آتش نشانی | پمپ آتش نشانی

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

بوستر پمپ آتش نشانی ، بوستر پمپ مجموعه ای از یک یا چند الکترو پمپ است که توسط لوله کشی و سایر تجهیزات به صورت سری بر روی شاسی مناسب نصب می شود. در مکان هایی که شبکه های آبرسانی شهری و یا شهرک های صنعتی توانایی تأمین آب مورد نیاز و فشار لازم برای تجهیزات سیستم های اطفاء حریق ساختمان را ندارد از بوستر پمپ آتش نشانی استفاده می شود.


پمپ آتش نشانی

پمپ آتش نشانی گریز از مرکز برای تأمین آب مورد نیاز تجهیزات سیستم اطفای حریق آبی ساختمان ها ( جعبه های آتش نشانی و اسپرینکلرها ) استفاده می شود. پمپ های آتش نشانی به سه دسته پمپ های جابجایی مثبت، پمپ های سانتریفیوژ و پمپ های اجکتوری یا جت پمپ ها تقسیم بندی می شوند. این پمپ ها انواع و اندازه های مختلفی دارند که می توانند بحرانی ترین بخش تجهیزات آتش نشانی که در یک ساختمان نصب می شوند باشند.

سیستم پمپ آتش نشانی به طور مداوم با فشار لازم برای مواقع اضطراری و آتش سوزی در مدار در حال انجام است. می توان فشار را توسط تقویت کننده پمپ آتشنشانی افزایش داد، اما امکان تغییر زیاد در آن وجود ندارد. در صورتی که آب شهری بتواند میزان دبی لازم برای سیستم های آتش نشانی را تأمین کند، می توان از بوستر پمپ آتش نشانی برای افزایش فشار استفاده کرد. در غیر این صورت باید از مخازن ذخیره آب در ورودی بوستر پمپ استفاده شود. پمپ ها با برق دیزل اداره می شوند. برای جلوگیری از قطع برق هنگام آتش سوزی، سیستم پمپ آتش نشانی باید به سیستم ژنراتور ساختمان وصل شود. محاسبات فشار و دبی مورد نیاز میبایست مطابق با مقررات ملی ساختمان و سازمان آتش نشانی توسط مهندسین مشاور انجام می شود.

پمپ های آتش نشانی مطابق با استانداردهای جهانی UL و FM ذکر شده اند.

 

بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ های آتش نشانی که در ساختمان ها و صنایع مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع تک پمپه، بوستر پمپ با جوکی پمپ (الکترو پمپ پیشرو) و بوستر پمپ بدون جوکی پمپ می باشد. این بوستر پمپ ها معمولاً به صورت ثابت تولید می شوند و بوستر پمپ های آب با دقت در ثابت نگه داشتن فشار خروجی در دو نوع دور ثابت و متغیر (هوشمند) ساخته می شوند.

 

طراحی بوستر پمپ آتش نشانی

ظرفیت بوستر پمپ بستگی به میزان لوازم اطفاء حریق مورد استفاده شده در ساختمان دارد. در هر سیستم آتش نشانی، دو پمپ یکی به عنوان پمپ اصلی و دیگری به عنوان پمپ پشتیبان یا رزرو توسط کلکتورهایی به صورت موازی برای افزایش هد به مدار اضافه می شوند. از پمپ جوکی می توان برای تأمین فشار جزئی به دلیل نشت آب در شبکه لوله کشی در بوستر پمپ آتشنشانی استفاده کرد. هر پمپ باید به تنهایی قادر به تأمین آب مورد نیاز سیستم اطفاء با کمترین مصرف انرژی و بالاترین راندمان باشد. در صورت بروز مشکل و خرابی برای یک پمپ، هیچ مشکلی در کار سیستم ایجاد نخواهد شد و پمپ دیگر قادر به تأمین آب مورد نیاز سیستم اطفا حریق خواهد بود. پمپ های جوکی دارای فشاری برابر با پمپ های اصلی هستند و دبی آنها کمتر از میزان دبی پمپ های اصلی لازم برای آبپاش است.
طراحی و ساخت پمپ های تقویت کننده باید مطابق با استانداردهای NFPA20 باشد. این قوانین برای نصب و راه اندازی پمپ های تقویت کننده، موتورهای محرکه، کنترلرها و اجزای کمکی آن مطرح می شود.
در بوستر پمپ های آتش نشانی ایمنی و اندازه گیری فشارهای کل خروجی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطابق با این استاندارد، بوستر پمپ های آتش نشانی باید به صورت دوره ای سرویس شوند تا در اثر توقف طولانی مدت از قفل خود بخودی سیستم جلوگیری شود.  
بوستر پمپ های آتشنشانی اطفای حریق در ساختمان های S3 باید دارای تأییدیه آتش نشانی باشند.

 

اندازه مناسب بوستر پمپ آتش نشانی:

یک بوستر پمپ آتش نشانی باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند آب کافی (جریان و فشار) را برای حداکثر جریان مورد نیاز برای هر آبپاش با یک سیستم سیلابی و همچنین منبع اضافی (شیلنگ آتش نشانی) برای نیازهای اطفاء حریق را تأمین نماید.

 

اجزاء بوستر پمپ ها:

•    پمپ
•    کلکتور ورودی و خروجی
•    شاسی مادر یا شاسی اصلی
•    اتصالات
•    تابلو برق
•    منبع دیافراگمی

برای اینکه پمپ ها بتوانند کارکرد درستی داشته باشند باید راه اندازی، مونتاژ و تنظیمات مربوط به plc به درستی انجام شود.

 

موارد استفاده از بوستر پمپ های آتش نشانی:

•    ساختمان های مختلف مسکونی، برجها، مدارس، بیمارستان ها و ...
•    مصارف کشاورزی
•    تأمین آب کارخانجات و صنایع
•    ...

 

استاندارد NFPA20: استاندارد مربوط به پمپ های آتش نشانی می باشد. در استاندارد NFPA20 مواردی در خصوص نصب و عملکرد پمپ ها، کنترلرها، موتورهای محرکه و اجزاء کمکی بیان شده است.

پمپ اصلی: پمپ و یا پمپ هایی که تأمین میزان آب مصرفی و فشار مورد نیاز سیستم آبرسانی و آتش نشانی از وظایف آنهاست.

بوستر پمپ خانگی: نمونه ای از بوستر پمپ های آتش نشانی که به طیف گسترده ای از مصارف به فروش میرسد.

قیمت بوستر پمپ آتش نشانی: با توجه به نوع، انتخاب پمپ، اتصالات مورد نیاز و درخواست کارفرما قیمت بوستر پمپ آتش نشانی تعیین و ارائه می شود.

در زمان سفارش و خرید پمپ های آتش نشانی مورد نیاز خود دقت کنید و هنگام مقایسه قیمت بوستر پمپ های آتش نشانی حتماً به نوع بدنه، توان و قدرت الکتروپمپ ها، کیفیت و اصالت مدار فرمان، کیفیت مونتاژ پمپ ها، کلکتور و ... توجه لازم را به عمل آورید.

نحوه محاسبه بوستر پمپ آتش نشانی: روش محاسبه بستگی به طرح صورت گرفته و بررسی نقشه های موجود دارد. همچنین صرف و صلاح کارفرما نیز در تمامی جوانب در نظر گرفته می شود.

محاسبه پمپ آتش نشانی: توسط مهندسین مجرب و آموزش دیده انجام می شود.

 

نتیجه گیری

امروزه با توجه به گسترش هر چه بیشتر شهرها و افزایش ساخت و ساز و ساختن پروژه های بلند مرتبه، شهرداری ساختمان ها را ملزم به رعایت و اجرای افزایش ایمنی نموده است. مهمترین بخش ساختمان ها مربوط به نصب و اجرای سیستم های اعلام و اطفای حریق می باشد. همان گونه که میدانید گاهی ممکن است شبکه های لوله کشی آب شهری قادر به تأمین میزان آب مصرفی و سیستم اطفای حریق را نداشته باشند. بنابراین مهمترین ملزومات موتورخانه های آنها بوستر پمپ های آتش نشانی و آبرسانی جهت تأمین آب مورد نیاز برای سیستم های اطفای حریق و آب مصرفی می باشد.

بوستر پمپ ها جزء تجهیزات مهم آتش نشانی در ساختمان محسوب می شوند. در صورتیکه در محاسبه، طراحی و ساخت آن ضعف و اشتباه وجود داشته باشد مشکلات بسیاری را برای ساکنین به همراه می آورد.

شرکت گرمایش برودت پارس سازنده تجهیزات آتش نشانی و انواع بوستر پمپ های آتش نشانی با بهره گیری از دانش فنی و کارشناسان زبده در کلیه مراحل با توجه به شرایط پروژه شما آماده ارائه مشاوره و اخذ تاییدیه آتش نشانی قبل از انتخاب و خرید بوستر پمپ آتش نشانی، ساخت، تولید، نصب و راه اندازی و خدمات پس از فروش با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص بوستر پمپ های آتش نشانی می توانید از طریق کامنت و یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

گلزاد
با عرض سلام و خسته نباشید.
سپاس از مطالب خوبتون.
در حالت کلی برای ساختمان مسکونی پمپ اتشنشانی مناسب تر است یا بوستر پمپ؟

گرمایش برودت پارس
سلام و سپاس از شما
با توجه به نظر کارشناسان متخصص و با تجربه آتش نشانی، انتخاب نوع پمپ آتش نشانی و یا بوستر پمپ بسته به نوع کاربری ساختمان، تعداد طبقات، متراژ، حداقل میزان مصرف آب و ... متفاوت است.
به عنوان مثال: هر چه مساحت و جمعیت ساکن در یک ساختمان بیشتر باشد، فشار آب بیشتری مورد نیاز است. بنابراین در همچین شرایطی بوستر پمپ گزینه مناسبتری می باشد.

کعبی
چرا باید از بوستر پمپ استفاده شود؟
گرمایش برودت پارس
جهت تأمین آب مورد نیاز سیستم های آتش نشانی اطفاء حریق در زمان آتش سوزی می بایست از سیستمی استفاده شود که بتواند آب را از طریق لوله ها به تمامی طبقات ساختمان برساند و بوستر پمپ آتش نشانی همین وظیفه را برعهده دارد. بنابراین نصب پمپ و یا بوستر پمپ آتش نشانی در ساختمان ها لازم و ضروری می باشد.
محسن
سلام جناب مهندس
وقت بخیر
ببخشید سیستم های اتشنشانی شامل چه مواردی می شوند؟

گرمایش برودت پارس
سلام، سپاس از شما
سیستم های آتش نشانی (اعلام و اطفای حریق) شامل سه روش سیستم آتش نشانی خشک، سیستم آتش نشانی تر و سیستم آتش نشانی ترکیبی می باشد.
در سیستم های آتش نشانی خشک لوله های این سیستم در حالت معمول خشک هستند و در هنگام بروز حریق فقط نیروهای آتش نشانی می توانند با متصل نمودن شیلنگ به ماشین آتش نشانی اقدام به کنترل و مهار حریق نمایند. اما سیستم های آتش نشانی تر برای تمامی ساکنین قابل استفاده هستند و با باز کردن شیرتوسط هر شخصی، آب از لوله ها خارج می شود. سیستم های های آتش نشانی ترکیبی نیز همانگونه که از نام آنها پیداست حاصل ترکیب دو نوع سیستم آتش نشانی خشک و تر می باشند که با توجه به نوع کاربری و میزان خطرپذیری در ساختمان اجرا می شوند.
توضیحات کامل در خصوص سیستم های آتش نشانی در مقاله مربوط به سیستم آتش نشانی ساختمان بیان شده است. در صورت نیاز به مقاله به اطلاعات بیشتر به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

قبادی
وقت بخیر
میشه لطفاً بفرمایید منظور از FM چیست؟

گرمایش برودت پارس
استاندارد جهانی FM ، واحد فنی مستقل Factory-Mutual-Insurance است که تاییدیه عملکرد برای سیستم ها و تجهیزات باریسک بالا را صادر می کند.
در پمپ های آتش نشانی ، تاییدیه FM جزء الزامات و نیازهای NFPA است. معمولاً وجود تاییدیه FM نشان دهنده ی آن است که محصول نسبت به محصولات مشابه از کیفیت خیلی بالاتری برخوردار است.

قبادی
ممنون میشم اگه یه توضیح مختصری هم درخصوص Nfpa20 بیان نمایید.
گرمایش برودت پارس
استاندارد NFPA20 ، استانداردی در رابطه با پمپ های آتش نشانی است. این استاندارد قوانینی در جهت نصب و عملکرد پمپ ها، موتورهای محرکه، کنترلرها و اجزای کمکی آنها دارد.
شریفی
حجم مخزن ذخیره آب چگونه سنجیده می شود.
گرمایش برودت پارس
حجم مخزن ذخیره آب با توجه به شرایط سیستم اطفای حریق ساختمان سنجیده می شود.

1000 کاراکتر باقیمانده است


Firefighting-logo.png

ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ، پ 106، طبقه 4، واحد 10.
02166223169 :ﺷﻤﺎره ﺗﻤﺎس 
09194782491
02166223116
:ﺷﻤﺎره ﻓﮑﺲ
ایمیل : gbparsco@gmail.com

برای مشاوره آنلاین در واتساپ کلیک کنید ویا با شماره های ما تماس بگیرید

چت در واتساپ
Close and go back to page

Search