17:00 - 8:00
همه روزه
02166223116
02166223169
تهران- ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ

بلاگ

شناسایی نوع کپسول های آتش نشانی

رنگ کپسول های آتش نشانی | شناسایی کپسول های آتش نشانی | خاموش کننده های دستی

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

رنگ کپسول های آتش نشانی ، امروزه تمامی کپسول های آتش نشانی موجود در بازار به رنگ قرمز بوده و از یک نوار رنگی جهت تمایز میان نوع کپسول ها استفاده می شود. بر این اساس نوار کپسول آتش نشانی آب و گاز به رنگ قرمز، کپسول آتش نشانی کف (فوم) به رنگ لیمویی و یا کرم، کپسول آتش نشانی پودر و گاز به رنگ آبی، کپسول آتش نشانی گاز CO2 به رنگ مشکی، کپسول آتش نشانی هالوژن به رنگ سبز می باشد.

 

کپسول های آتش نشانی هر کدام با یک رنگ خاص مشخص می شوند. استاندارد رنگ کپسول های آتش نشانی در کشورهای مختلف متفاوت است. در بعضی کشورها مانند کشور ما ایران بر روی کپسول ها اطلاعات مورد نیاز اولیه از جمله نوع کپسول ها و کاربرد آنها درج می گردد.

 

خاموش کننده های دستی:

خاموش کننده های دستی عامیانه ترین وسایل سیستم اطفاء حریق هستند، که برای اطفای حریق های کوچک و شروع حریق های بزرگ مناسب می باشند. با استفاده از خاموش کننده ها در کوتاهترین زمان ممکن حریق مهار میگردد. خاموش کننده های دستی نیاز به آموزش پیچیده ای ندارند و هر شخصی به راحتی می تواند از آنها استفاده نماید. خاموش کننده ها دارای استانداردهایی هستند، که مشخصات خاموش کننده (نوع ماده اطفایی، کاربرد، ظرفیت و ...) باید بر روی بدنه آنها درج شود. با این کار شناسایی نوع خاموش کننده برای افراد راحت و آسان می گردد. کپسول های آتش نشانی دستی دارای حداکثر ظرفیت 14 کیلوگرم و یا لیتر می باشند، به گونه ای که افراد به راحتی بتوانند آنها را حمل نمایند.

 

خاموش کننده های دستی

 

انواع خاموش کننده های دستی:

1-    خاموش کننده آتش نشانی محتوی آب
2-   خاموش کننده آتش نشانی محتوی کف (فوم)
3-    خاموش کننده آتش نشانی محتوی پودر
4-    خاموش کننده آتش نشانی محتوی دی اکسید کربن (CO2)
5-    خاموش کننده آتش نشانی محتوی هالون

 

خاموش کننده مناسب براساس گروه حریق:

 

خاموش کننده مناسب گروه حریق

 

زمان تخلیه کپسول های آتش نشانی:

هر یک از کپسول های آتش نشانی با وزن های متفاوت و میزان طول پرتاب دارای یک زمان تخلیه می باشند. بنابراین نیازی به نزدیک شدن بیش از متراژ مشخص شده به حریق وجود ندارد. بر همین اساس:

1-    زمان تخلیه کپسول آتش نشانی با وزن ماده 6- 1 کیلوگرم که طول پرتاب مواد 6- 4 متر است، زمانی بین 10- 8 ثانیه می باشد.

2-    زمان تخلیه کپسول آتش نشانی با وزن 12- 6 کیلوگرم که طول پرتاب مواد 6- 4 متر است، زمانی بین 14- 10 ثانیه می باشد.

3-    زمان تخلیه کپسول آتش نشانی آب و گاز و خاموش کننده کف (فوم) با وزن 10- 6 کیلوگرم که طول پرتاب مواد 6- 4 متر است، زمانی بین 50- 30 ثانیه می باشد.

4-    زمان تخلیه کپسول آتش نشانی هالوژن با وزن 10- 6 کیلوگرم که طول پرتاب مواد 3- 2 متر است، زمانی بین 13- 10 ثانیه می باشد.

5-    زمان تخلیه کپسول آتش نشانی گاز کربنیک با وزن 6- 4 کیلوگرم که طول پرتاب مواد 2 متر است، زمانی بین 20- 17 ثانیه می باشد.

 

نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی:

در ابتدا نوع حریق را تشخیص دهید (چه نوع موادی باعث بروز حریق شده و از کدام کلاس حریق می باشند).
با استفاده از راهنمای استفاده از کپسول که بر روی بدنه آن نصب شده است، نوع کپسول مناسب را انتخاب نمایید. کپسول را به محل حریق نزدیک کرده، سیلندر را به صورت آماده در دست گرفته و در محیط پشت به جریان باد ایستاده و با حفظ خونسردی کامل میله ضامن را بکشید و سر شیلنگ کپسول را به سمت حریق نشانه بگیرید و شیلنگ کپسول را به سمت مرکز حریق بگیرید و دستگیره را فشار دهید.
ابتدا از لبه آتش شروع به اطفاء حریق نمایید و به صورت جاروکش نازل را به اطراف حرکت دهید. همان گونه که در پاراگراف قبلی بیان شد فاصله بین حریق با توجه به وسعت و نوع حریق متفاوت است که این فاصله باید رعایت گردد.

 

نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی

شناسایی نوع کپسول های آتش نشانی:

با توجه به ساخت و تولیدات کپسول های آتش نشانی، شرکت های سازنده گوناگون هر کدام با توجه به سلیقه و ویژگی های خاص خود، کپسول ها را طراحی و اجرا می کنند. در زیر به نمونه ای از ویژگی کپسول ها که برای شناسایی خاموش کننده ها دارای اهمیت می باشند اشاره می کنیم.


الف) استاندارد: با توجه به اهمیت بالای ثبت اطلاعات مهم هر کپسول بر روی بدنه آن، موسسه استاندارد سازنده را ملزم به رعایت این نکته می نماید. شرکت سازنده موظف است اطلاعات مفید که شامل نوع ماده اطفایی، ظرفیت، طرز کار، کاربرد کپسول و ... را بر روی بدنه کپسول درج نماید. تا افراد به راحتی بتوانند کپسول مناسب با ماده اطفایی مشخص را به راحتی برگزینند، تا در زمان اطفاء دچار مشکل نگردند.


ب) حروف: با حروفی که نماینده یک گروه از مواد قابل اشتعال هستند نوع ماده مشخص می گردد. به عنوان مثال: حرف A بر روی بدنه کپسول های آتش نشانی برای حریق های نوع جامد، حروف AB بر روی بدنه کپسول های آتش نشانی برای حریق نوع جامدات و مایعات، حروف ABC بر روی بدنه کپسول های آتش نشانی برای حریق جامدات، مایعات و وسایل الکتریکی استفاده می شود.


ج) شناسایی از روی قطعات دستگاه:

1-    خاموش کننده های دارای بدنه یک تکه، بدون درز و نازل قیفی شکل محتوی گاز CO2 می باشند.
2-    خاموش کننده های دارای نازل با قطر کم محتوی آب می باشند.
3-    خاموش کننده های دارای نازل با سوراخ های هواکش محتوی کف مکانیکی می باشند.
4-    خاموش کننده های دارای نازل معمولی محتوی پودر می باشند.

 

مکان مناسب نصب کپسول آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی می بایست در نزدیکی ورودی و خروجی ساختمان و دورتر از مواد خطرناک و وسایل دست و پاگیر، حداکثر در ارتفاع 1/5 متری از سطح زمین با استفاده از بست های مخصوص نصب گردد و در صورتی که وزن خاموش کننده بالاتر از 18 کیلوگرم باشد باید حداکثر در ارتفاع 1 متری از سطح زمین نصب گردد.

 

زمان شارژ کپسول آتش نشانی

پس از هر بار استفاده از کپسول های آتش نشانی، میبایست سریعاً کپسول شارژ گردد. تا در صورت نیاز به راحتی و به آسانی بتوان از آن استفاده نمود. حتی اگر مقدار کمی از کپسول آتش نشانی استفاده کرده باشید، مجدد باید آن را شارژ نمایید تا کارایی بالایی داشته باشد. در زمان شارژ کپسول های آتش نشانی باید به نوع و وزن کپسول توجه شود. تمامی کپسول های آتش نشانی باید سالانه شارژ و سرویس دهی شوند ولی کپسول آتش نشانی CO2 باید هر دو سال یکبار شارژ گردد و پس از هر بار استفاده نیز تحت آزمایش هیدرواستاتیکی قرار گیرد. کپسول های آتش نشانی بیوورسال مدت انقضای شارژ آنها 5 ساله می باشد.

 

زمان شارژ کپسول آتش نشانی

 

طریقه شارژ کپسول آتش نشانی

جهت شارژ کپسول آتش نشانی ابتدا باید تمامی محتویات داخل کپسول آتش نشانی را خالی نمود و با همان ماده ای که کپسول حاوی آن بوده دوباره کپسول را پر نمود. این کار نیاز به یک سری تجهیزات پیشرفته و به روز دارد، که بسیار هزینه بر است و باید توسط افراد متخصص و یا افرادی که دانش لازم را دارند انجام گیرد. بنابراین بهتر است شارژ کپسول های آتش نشانی خود را به افراد واجد شرایط همچون ما بسپارید.

 

تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی

علاوه بر مدت زمان شارژ کپسول ها، سیلندرهای کپسول ها نیز دارای طول عمری می باشند. طول عمر سیلندرهای آتش نشانی طولانی تر از مدت شارژ آنها و به بیش از 10 سال میرسد. در صورت تغییر شکل انواع سیلندرهای کپسول ها، می بایست سیلندرها تعویض شوند. در صورتی که یک بار از کپسول آتش نشانی استفاده شده باشد نیاز به شارژ مجدد دارد. حتی اگر محتوی کپسول به طور کامل تخلیه نشده باشد و کپسول دارای حجم باشد بعد از یک بار استفاده دیگر فشار و قدرت اولیه را نخواهد داشت و در زمان حادثه ممکن است باعث پشیمانی گردد.

 

بازرسی و نگهداری کپسول های آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی نیز مانند هر وسیله مکانیکی دیگر نیاز به نگهداری دارند و جهت شارژ نیاز به بازرسی دارند. شرایط نگهداری هر کدام از کپسولهای آتش نشانی توسط شرکت سازنده تعیین می گردد. بازرسی کپسولهای آتش نشانی با تعمیر و نگهداری آنها متفاوت است. بازرسی یک بررسی برای اطمینان از کپسولهای آتش نشانی و شارژ و قابل استفاده بودن آن است. ولی نگهداری از کپسول های اتش نشانی در زمان مشخص معمولاً حداقل سالی یک بار انجام میگیرد. جهت تعمیر و نگهداری کپسول های اتشنشانی بررسی کامل، تعمیرات، شارژ و یا حتی جایگزینی با انجام آزمایش هیدرواستاتیک مشخص می شود.

 

نتیجه گیری:

استانداردهای بین المللی با توجه به محتوای خاموش کننده ها رنگ هایی را معین نموده اند، که باید تمامی بدنه و یا قسمتی از آن با رنگ مشخص رنگ آمیزی شوند. معمولاً خاموش کننده های دستی در ایران دارای رنگ قرمز می باشند و بر روی بدنه آن نواری با رنگ های مختلف وجود دارد که نشانه نوع کپسول می باشد. این کار شناسایی نوع کپسول را برای شهروندان راحت تر نموده است، بر همین اساس کپسول های آتش نشانی محتوی آب به رنگ قرمز، محتوی پودر به رنگ آبی، محتوی کف (فوم) به رنگ لیمویی، محتوی دی اکسید کربن به رنگ مشکی و محتوی هالوژن به رنگ سبز می باشد. تنها عاملی که باعث تغییر در رنگ کپسول ها میشود نوع ماده اطفایی می باشد. ظرفیت کپسول هیچ تأثیری بر روی رنگ کپسول ندارد.

شرکت گرمایش برودت پارس با سابقه ای طولانی در زمینه مشاوره آتش نشانی ، طراحی، نظارت، اجرای سیستم های اعلام و اطفاء حریق و اگزاست فن ، صدور تأییدیه پایانکار ، تهیه و فروش کلیه تجهیزات آتش نشانی همراه با اصالت کالا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید از طریق کامنت و یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما با لبخند آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند.


 

صفرزاده
سلام.هزینه شارژ کپسول اتش نشانی چقدره؟
گرمایش برودت پارس
هزینه شارژ کپسول های آتش نشانی بسته به ماده اطفایی کپسول و ظرفیت کپسول متفاوت است. جهت اطلاع دقیق با شرکت تماس حاصل نمایید.
نوری
سلام
در فشنگ خاموش کننده آتش نشانی پودری میزان گاز چقدر است.

گرمایش برودت پارس
سلام،مقدار گاز در فشنگ خاموش کننده های آتش نشانی مختلف متفاوت است و به نوع پودر و سایر مشخصات درج شده بر روی بدنه کپسول آتش نشانی بستگی دارد.
کلهر
سلام
بهترین زمان تعویض کپسول اتشنشانی چه موقعیه.

گرمایش برودت پارس
سلام، زمان دقیقی برای تعویض کپسول های آتش نشانی نمی توان تعیین نمود، کپسول های آتش نشانی می بایست به صورت دوره ای مورد بررسی و تست قرار گیرند تا دچار ضربه و آسیب نشده باشند.
صابری
اگر در کپسول آتشنشانی فشار نباشد باز می توانیم از کپسول استفاده کنیم ؟
گرمایش برودت پارس
خیر، کپسول فوق ابتدا باید شارژ و سرویس شود سپس مورد استفاده قرار گیرد.
شهسواری
با سلام شرکت گرمایش برودت پارس در زمینه شارژ کپسول فعالیت دارد؟
و سوال دوم اینکه شرکت شما به عراق هم صادرات انجام میدهد؟

گرمایش برودت پارس
بله، شرکت در زمینه شارژ، بازرسی و نگهداری کپسول های آتش نشانی نیز فعالیت دارد. بله در صورت نیاز صادرات نیز خواهیم داشت. حال شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
شعبانی
با سلام برای نصب و جانمایی کپسول ها ی آتش نشانی ،آتش نشانی دستور العمل خاصی ارائه دادند؟
گرمایش برودت پارس
سلام، کپسول های آتش نشانی باید در محلی نصب شوند که در مواقع اضطراری دسترسی راحتی به آن ها داشته باشیم.
اصول و استانداردهای نصب کپسول های آتشنشانی شامل فاصله کپسول های آتش نشانی، محل نصب کپسول های آتش نشانی، تعداد کپسول های مورد نیاز اطفاء و سطح پوشش کپسول های آتش نشانی می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقالات مربوط به استاندارد نصب کپسول های آتشنشانی را مطالعه نمایید.

علیرضا
از کجا باید متوجه شد که کپسول آتش نشانی چه زمانی نیاز به شارژ دارد؟
گرمایش برودت پارس
پس از هر بار استفاده از کپسول آتش نشانی سریعاً باید کپسول شارژ شود، حتی اگر به اندازه کمی از ماده اطفایی خاموش کننده استفاده شده باشد برای اطمینان بهتر است کپسول سریعاً شارژ و سرویس شود.
وقتی عقربه ی مانومتر کپسول آتشنشانی بر روی رنگ قرمز قرار گیرد نشان دهنده این است که خاموش کننده نیاز به شارژ و سرویس دارد.

علیرضا
فرمودین حتی اگر مقدار کمی از کپسول آتش نشانی استفاده شده باشه حتماً باید کپسول دوباره شارژ بشه. میشه دلیلش و بفرمایید؟
گرمایش برودت پارس
پس از یک بار استفاده از کپسول آتش نشانی هر چند میزان استفاده اندک باشد و حجم زیادی باقی مانده باشد، بایستی کپسول شارژ شود. زیرا دیگر فشار و قدرت خاموش کنندگی قبل را نخواهد داشت. در صورت بی توجهی به این مسئله در زمان حریق به شدت پشیمان می شوید.
اصغری
کپسول co2 را چگونه از دیگر کپسول های آتشنشانی پودر و گاز تشخیص دهیم
گرمایش برودت پارس
مهمترین راه برای تشخیص کپسول آتش نشانی co2 و کپسول آتش نشانی پودر و گاز توجه به محفظه نگهداری مواد کپسول ها است. بدنه محفظه نگهداری کپسول پودر و گاز 3 تیکه است و بر روی آن جای جوش وجود دارد ولی بر روی بدنه کپسول آتش نشانی co2 جای هیچگونه جوشی نیست و این کپسول 1 تیکه است. یکی از راه های دیگر تشخیص این دو کپسول خروجی شیپوری کپسول آتش نشانی co2 می باشد.
bakhshipour
کدام خاموش کننده مانومتر ندارد
گرمایش برودت پارس
بدلیل فشار بسیار بالا و مایع بودن ماده دی اکسید کربن، خاموش کننده co2 مانومتر ندارد.
bakhshipour
خاموش کننده هاچگونه آماده کار میشن؟
گرمایش برودت پارس
خاموش کننده ها با اکسیژن با فشار دادن ضامن از جای خودش آماده کار می شوند.
bakhshipour
برای مایعات قابل اشتعال چه خاموش کننده ای مناسب است؟
گرمایش برودت پارس
در صورتی که آتش سوزی توسط مایعات قابل اشتعال ( نوع B ) مانند بنزین، رنگ و ... ایجاد گردد. از خاموش کننده هایی مانند خاموش کننده کف، CO2، پودر خشک و هالوژن می توان جهت اطفاء استفاده نمود.
شادمهر
خسته نباشید
قیمت شارژ کپسول آتشنشانی چقدر است

گرمایش برودت پارس
سپاس از شما دوست عزیز
با توجه به ظرفیت کپسول ها و نوع ماده خاموش کننده قیمت شارژ کپسول ها متفاوت است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره های 09194782491 - 02166233275 تماس حاصل فرمایید.

bakhshipour
آب برای خاموش کردن مواد قابل اشتعال گزینه مناسبی است؟
گرمایش برودت پارس
خیر، زیرا آب از مایعات قابل اشتعال سوختنی سنگین تر و چگالی تر است و سبب گسترش حریق میشود. بنابراین برای خاموش کردن مایعات قابل اشتعال نباید از آب استفاده نمود.

1000 کاراکتر باقیمانده است


Firefighting-logo.png

ﯾﺎﻓﺖ آﺑﺎد، ﺑﻠﻮار ﻣﻌﻠﻢ، ﺳﻪ راه ﺟﻮاد زﻧﺪﯾﻪ، ﻧﺒﺶ ﺧﯿﺎﺑﺎن زﻧﺪﯾﻪ، پ 106، طبقه 4، واحد 10.
02166223169 :ﺷﻤﺎره ﺗﻤﺎس 
09194782491
02166223116
:ﺷﻤﺎره ﻓﮑﺲ
ایمیل : gbparsco@gmail.com

برای مشاوره آنلاین در واتساپ کلیک کنید ویا با شماره های ما تماس بگیرید

چت در واتساپ
Close and go back to page

Search